Un inici de temporada impressionant. Foto: R.G.

El CN Mataró tomba el Sabadell i dona un cop d'autoritat a la lliga

Les mataronines trenquen una ratxa històrica de les vallesanes.

241 victòries seguides. més de 18 anys sense perdre. Això és el que va trencar el CN Mataró dijous, dia 7, en la jornada avançada de la Divisió d'Honor femenina de waterpolo. Les noies de Marina Zablith van superar 8-10 al Sabadell a la piscina de Can Llong. Un equip amb més de 240 triomfs seguits en lliga a casa. Es diu aviat, però el cop d'autoritat de les mataronines és històric. L'equip es col·loca líder en solitari, suma dues victòries seguides davant el Sabadell, quelcom que mai havia passat (la primera, en Supercopa) i confirma les paraules de l'entrenadora a principis de curs: aspiren a tot.

L'inici de partit va ser demolidor, amb un CN Mataró desbocat que clavava un 1-4 sorprenent. Els gol d'Anna Espar, Anna Gual i Brigitta Games suposaven un primer parcial inaudit. Retallava distàncies Maica Garcia pero Clara Cambray tornava a ampliar la distància. Encara hi hauria temps per dos gols més, un per cada costat. Al segon quart el Sabadell semblava despertar i en 40 segons ajustava el matx (4-5), però llavors apareixia Lloret per posar terra pel mig amb el sisè de les visitants. Pressionava el Sabadell amb Ekaterina i responia Gual de nou (5-7). Abans del descans, Silvia Morell deixava el matx en un punt amb el sisè gol local.

A la represa, Irene Gonzàlez tornava a obrir forat en un període molt defensiu i sense ocasions clares. Seria a cinc segons per acabar quan Games, amb el 6-9, començava a deixar clar que la gesta era possible. La mateixa Games, amb el 6-10 a quatre minuts per acabar el partit, s'encarregava de sentenciar el matx. El Sabadell es descentrava, Maica Garcia fallava un penal... I Gual posteriorment també. Però tot estava dat i beneït. Encara hi hauria temps pel setè gol del Sabadell i, a cinc segons pel final, del 8-10 que seria ja definitiu.