Quan arriba l’estiu proliferen els esports de nova creació aprofitant l’aire lliure i, especialment, les ganes de la gent de torrar-se a la platja; futbol platja, vòlei platja, handbol platja, etc. L’últim dels esports que s’ha afegit a la moda és el waterpolo platja que, de fet, ha sigut esport d’exhibició en els Campionats del Món de natació que s’estan celebrant aquests dies a Gwangju (Corea del Sud).

La selecció espanyola d’Helena Lloret i Alba Bonamusa, i també de la nova jugadora de La Sirena, Anna Gual, va acabar subcampiona del torneig. Espanya va superar Austràlia (17-10) i la Xina (21-16), abans de perdre la final contra els Estats Units (14-12).

El partit decisiu davant les americanes va ser molt igualat i, en general, l’experiència en aquest primer torneig, molt positiva. Només aquestes quatre seleccions (Espanya, Estats Units, Austràlia i la Xina) van participar en la competició. Ara cal veure quin recorregut tindrà aquesta nova modalitat del waterpolo.

La selecció espanyola, amb les jugadores del CN Mataró, ja ha aterrat a Barcelona mentre les seves companyes de waterpolo 13 continuen a Gwangju lluitant per les medalles.