Sis esportistes mataronins estaran presents als Jocs Olímpics de Rio. Sis històries amb recorreguts diferents però que acabarant trobant-se en una de les cites més importants a nivell esportiu. És el cas de Raquel Gonzàlez, Marta Bach, Roser Tarragó, Laura López, Chuso Garcia Bragado i Albert Ramos; en total, en sumen un més que la comitiva local que va prendre part als Jocs Olímpics de 2012. I Mataró avui els ha volgut retre homenatge en un acte institucional a la Nau Gaudí, un lloc que segons l'alcalde David Bote "porta sort", ja que és on es va presentar la Copa LEN que acabaria guanyant la Sirena Mataró a posteriori. Tots els esportistes mataronins menys Albert Ramos, que està acabant el seu tour abans d'anar a Rio, van estar presents i van mostrar un denominador comú: la il·lusió.

Les opcions de medalla passen per les sirenes en waterpolo femení, i el bon moment de Raquel Gonzàlez pot ser la sorpresa

Per alguns com Raquel Gonzàlez i Albert Ramos serà una experiència inèdita i única. La primera arriba com una moto després dels bons resultats (millor marca mundial en 5.000 i 3.000 marxa) i sense deixar d'aspirar a res. El tenista, per la seva banda, ho rep com un premi a una temporada esplèndida amb resultats destacats, sobre tot els quarts de final aconseguits a Roland Garros. Per altres, com les tres sirenes, és una revàlida. A Londres van donar un cop d'autoritat amb la medalla de plata que encetava una era històrica del waterpolo femení a la que seguirien un or en el Mundial i un or a l'Europeu. Ara toca buscar l'or que falta amb els Estats Units, com fa quatre anys, com a gran escull a superar. I també hi ha la veu de l'experiència: Chuso Garcia Bragado. Afincat a Mataró des de fa alguns anys i competint pel CA Laietània, el veterà atleta viurà els seus setens Jocs Olímpics (tots des de Barcelona 92). "M'agradaria dir que lluitaré per la medalla, però a la meva edat el premi és ser-hi", va dir rient i animant als seus companys a aconseguir grans fites.

El regidor d'esports, Josep Maria Font, va assenyalar que els sis esportistes tenien tres elements imprescindibles per estar a l'elit de les seves respectives disciplines: "Talent innat, fortalesa física i mental, i un entorn on han pogut desenvolupar les seves habilitats".  Per ell, la presència dels atletes a Rio és també un triomf de la manera d'entrenar i treballar als clubs mataronins. David Bote, per la seva banda, va destacar com eren "referents pels nens" gràcies no només als seus èxits, sinó també al sacrifici i l'esforç pel dia a dia que fan per aconseguir els objectius.