Núria Martínez va ser proclamada millor esportista de l’any 2010 en la 56a edició de la Nit de l’Esport que es va celebrar divendres dia 26 de març al Teatre Monumental. Amb aquest nou premi la jugadora internacional de bàsquet ja en suma cinc, títol entregat en reconeixement a la medalla de bronze obtinguda al Mundial de basquet femení celebrat a la República Txeca. Així doncs la jove esportista mataronina va posar la cirereta del pastís a la gala amb aquest nou premi que s’afegeix en el seu palmarès juntament amb els que va obtenir al 1999, 2003, 2004 i 2007.


El Teatre Monumental –lloc on es va tornar a celebrar l’acte oficial després de 21 anys – va acollir prop més de 500 assistents entre els que destacaven esportistes, familiars, directius, entrenadors, àrbitres, empresaris, regidors, representants, etc., que van donar-se cita al teatre per un únic motiu: l’esport mataroní. Amb les actuacions del grup Gospel Sons, del grup CPX Trio i de Trànsit de dansa el vestíbul, la zona de butaques i les immediacions del teatre es van omplir d’un conjunt de performances que van donar color, música i dinamisme a la Nit de l’Esport.

 

Entre les diferents modalitats premiades durant la gala cal destacar les referents a títols individuals i les pertanyents a equips col·lectius. Des d’infantils fins a sènior, passant per les categories de cadet i juvenil tant masculins com femenins. En total, un conjunt ampli d’esportistes mataronins que van anar recollint els seus respectius premis a l’escenari, tots ells entregats per diferents regidors i altres noms coneguts referents a l’esport mataroní. Els finalistes i els guanyadors de les diferents categories convocades van estar triats per un jurat format per periodistes dels mitjans de comunicació de la ciutat i per membres del Consell Rector de l’Institut d’Esports. Paral·lelament, en les acaballes de l’acte es van fer mencions especials a l’Aikido Mataró pel seu vint-i-cinquè aniversari, a la UD Cirera i la Penya Barcelonista pel seu cinquantè any des que es van fundar, al CE Valldemia pel seu centenari i al Centre Atlètic Laietània Senior Femení per l’ascens a Primera Divisió Estatal. Altres premis com el reconeixement a la millor tascar arbitral, al millor tècnic esportiu, a la millor tasca periodística i a la promoció de l’esport també van ser entregats. Els Centres d’Ensenyament de primària i secundària van tenir també el seu moment, doncs es va premiar a la millor tasca de promoció dels jocs escolars tant en esports individuals com d’equips.

 

Amb tot això, la festa organitzada per l’Institut d’Esports de Mataró va tenir el seu punt i final amb unes paraules de l’alcalde Joan Antoni Barón. ‘Els clubs són una peça clau de la ciutat, qui forma part d’un equip s’ha de sentir amb il·lusió’, va afirmar l’alcalde. Abans, però, el president de l’Institut d’Esports Ivan Pera va dir que ‘entre tots fem que l’esport sigui més que un joc, és una porta cap a les oportunitats. La sort somriu als valents’. La Nit de l’Esport 2011 va finalitzar amb la fotografia oficial que uneix a tots els guardonats durant la gala, una imatge que des d’aquest divendres, ja queda exposada a les vitrines històriques de l’esport mataroní.