Mataró invertirà 1,8 milions d'euros en instal·lacions esportives gràcies als pressupostos aprovats al ple de l'Ajuntament. Una partida important que no permet fer grans obres però sí posar a punt els equipaments existents i, en algun cas, fer canvis totalment necessaris. És el cas de la pista d'atletisme, que s'emporta la part més important:600.000 euros per canviar el paviment esportiu. No és una proposta capritxosa: tot just fa un any el CA Laietània anunciava que no hi hauria Míting Ciutat de Mataró pel mal estat de la pista, que s'havia desgastat més ràpid del que s'esperava. Ara se li posarà remei, quelcom a celebrar si es té en compte que el Míting estava considerada una de les deu millors cites d'aquest tipus a Espanya.

L'alcalde, David Bote, ha explicat en roda de premsa feta al municipal de Cirera, on s'estan adequant els nous vestidors, que tenien com objectiu "posar la ciutat al dia" i que "això també té a veure amb els equipaments esportius". Bote recorda que Mataró té "una gran diversitat d'esports" i que per tant "cal repartir les inversions" per arribar a tothom, però celebra els passos endavant en temes com l'estadi d'atletisme o d'altres de certa rellevància com la creació de la pista poliesportiva coberta a Cerdanyola, que costarà 550.000 euros.

Altres actuacions destacades són la nova graderia del Camp Municipal de futbol de Cirera (215.000), la renovació de la gespa i instal·lació de reg al Municipal del centenari (200.000) i un nou mòdul de magatzem i enllumenat a les pistes de petanca de la zona de Cerdanyola (40.000).

Actuacions de 2017 pendents

Amb càrrec al pressupost 2017, l’Ajuntament ha realitzat o té en curs 17 actuacions de millora d’equipaments esportius per un import global d’1.168.721,58€.Per últim, s’estan redactant els projectes per construir lavabos adaptats al Camp Municipal de Futbol de Pla d’en Boet, al Palau d’Esports Josep Mora i al Poliesportiu Municipal Eusebi Millan, on també es farà l’accés adaptat a nivell de pista, actuacions que suposaran un cost conjunt aproximat de 76.000€. Tot això imputable al pressupost de l'any passat, on s'ubica per exempla la reforma dels vestidors del Cirera que s'han visitat avui. A la nota de premsa de l'Ajuntament es poden consultar totes les actuacions.