ATP World, el web oficial del circuit professional de tennis, va dedicar un reportatge al tenista mataroní Albert Ramos a finals de desembre centrat en l'especial relació entre el jugador i el seu entrenador, José Maria Díaz. A l'article parlen de com el número 23 del món manté el mateix entrenador des que va donar el salt al món professional amb 18 anys. Una dècada d'èxits que ve de lluny, de molt abans: "Vam començar a entrenar quan tenia nou anys, no tenia experiència professional com entrenador però veia que era un noi especial que sempre es preocupava de millorar", explica Díaz a l'article.

Per ell, el fet de mantenir la relació dins de la bogeria que es viu al circuit professional es deu a que saben diferenciar la relació: "Ens distingeix que sabem diferenciar l'aspecte personal del professional. En el seu cas, a més se li afegeix la fidelitat i respecte al meu treball, i en el meu, un gran suport familiar per poder viatjar durant tant de temps acompanyant-lo". 

Per Díaz, segons relata, la clau ha estat "la fidelitat" de Ramos, que en els moments en els que el seu entrenador "no tenia experiència en determinades situacions, no li ha importat i hem sabut trobar les solucions junts". Avui Díaz comparteix funcions d'entrenador amb Juan Ros, que assessora en aspectes tècnics i físics des de fa dues temporades, i amb Noé Losmozos, que viatja amb ells diverses setmanes durant el curs. L'article destaca com el jugador va arribar al seu màxim com a jugador número 17 del món, posició aconseguida després de la final de Montecarlo, i això, relata el seu entrenador, s'entén pel fet que Ramos "independentment dels partits que guanyi, sempre té necessitat diària per ser millor tenista. No ha arribat el moment de conformar-se i això a mi m'entusiasma, perquè és igual la posició en el rànquing, sempre vol millorar com quan tenia 15 anys i això fa que jo tingui la mateixa il·lusió compartida que ell".

Ara Albert Ramos es prepara ja per començar el 2018 a mitjan d'aquest mes de gener amb la primera cita de la temporada: Doha. Seguirà Sidney i després l'Open d'Australia, el primer Grand Slam de la temporada.