Flores (dreta) amb la Copa.

Laia Flores, campiona d'Europa U20 amb Espanya

La base mataronina, clau en la victòria final en els últims segons.

Laia Flores torna a ser d'or. La base mataronina va aconseguir reeditar amb Espanya la medalla de l'Europeu U20 que se celebrava a Portugal i que va tenir com a gran moment la final de diumenge entre el combinat espanyol i Itàlia. El torneig de l'equip Estatal va ser gairebé perfecte, només aturat de manera parcial en la segona jornada de fase de grups on es va perdre contra pronòstic amb Portugal. Des de llavors, ple de victòries, un gran joc desplegat i una Laia Flores que ha estat la guia de l'equip en els moments clau.

El partit amb les italianes va tenir dues parts ben diferenciades. La primera va ser de domini aclaparador de les espanyoles, que van dominar en el primer període (26-14) i van eixamplar encara més la diferència en el segon (18-12). Al descans es guanyava de 18 punts i semblava que tot estava fet.

Però la reacció d'Itàlia no es va fer esperar i van començar a ajustar molt més la defensa i a atrevir-se en atac. Al tercer quart van retallar set punts i en el darrer van donar un cop d'autoritat escapant-se en el marcador i ajustant el partit. No van arribar a posar-se per davant en el marcador, però en els últims 30 segons va destacar un nom per sobre dels altres: Laia Flores.

La base mataronina decideix

Quan quedaven 30 segons per acabar i amb 67-66 al marcador, Laia Flores va rebre una falta personal. La jugadora mataronina va anotar els dos tirs lliures i deixava un 69-66 que semblava gairebé definitiu. Però Itàlia encara volia dir la darrera paraula. A 18 per acabar, Zandalasini clavava un triple que ho empatava tot a 69. Espanya demanava temps mort i se la jugava a esgotar la darrera possessió. Laia Flores va fallar el tir de dos per un bloqueig de la mateixa Zandalasini, però la base va recollir el rebot ofensiu. Falta personal obligada, dos tirs lliures cap dins de la mataronina i amb 1 segon al marcador, intent de triple impossible de les italianes i triomf de les espanyoles.

Flores va acabar la final amb 27:07 sobre la pista, només superada per Orts i Conde, i amb 9 punts, dos rebots i dues assistències.