No ha pogut ser. El Club Hoquei Mataró va fer els deures a Raspeig amb una victòria per 2-4, però la flauta no va sonar. La carambola de resultats no es va produir. Els mataronins havien de guanyar i esperar l’ensopegada de dos del seus rivals en la lluita per l’ascens a l’OK Lliga. Fins i tot hi havia una petita esperança en cas d’empat però, com acostuma a passar, el conte de la lletera no va servir de res.

A l’hora de la veritat, i després d’una lliga boja, tots els equips que el Mataró tenia per davant van guanyar. Victòries de Palafrugell, Taradell i Alpicat, que van fer inútil el triomf del Mataró a la pista del Raspeig. La victòria del conjunt que entrena Albert Larrea, això sí, condemna el seu últim rival al descens. El Raspeig va veure com la seva derrota s’afegia als tres punts que el Sant Feliu va sumar en el partit davant el Tordera. Així doncs, el conjunt alacantí perd la categoria i el Mataró es queda amb la mel als llavis.

El Club Hoquei Mataró ha acabat la lliga en quarta posició amb 46 punts. El principal problema és que més del 70% d’aquests punts el Mataró els va acumular durant la primera volta. Dit d’una altra manera: 33 dels 46 punts totals es van sumar durant la primera part de la competició.

Els mataronins, que van començar com un tro i no van perdre cap partit durant la primera volta (10 victòries i 3 empats), no han pogut mantenir el ritme en aquesta segona fase del campionat (només 3 victòries més). És una qüestió que, de portes endins, s’ha associat a la poca experiència d’una plantilla que, de ben segur, i gràcies també a experiències frustrants com aquesta, creixerà en registres competitius. Aquesta decepció podria ser, perfectament, la base de futurs èxits.