L'Olympique de Lió va ser superior. Foto: fcbarcelona.cat

Marc Mayola

Marta Torrejón i Leila Ouahabi, superades per un Lió ferotge

Les mataronines perden amb el Barça la final de la Champions (4-1)

13 lligues en sèrie i 4 Champions consecutives. Gairebé no caldria dir res més, però la gesta mereix unes línies. L’Olympique de Lió és el gran dominador del futbol europeu. És un equip que tiranitza la seva lliga, malgrat la competència del PSG aquestes últimes temporades, i que va camí de marcar una era irrepetible a nivell continental. Ja són 6 Copes d’Europa en el seu palmarès, les últimes quatre de manera consecutiva. Fins ara les havia guanyat en finals sofertes (dues tandes de penals i una pròrroga) contra Wolfsburg en dues ocasions i París Saint-Germain en l’altra. Aquest dissabte, al Groupama Arena de Budapest, l’Olympique de Lió va escombrar sense miraments el Barça en una primera mitja hora per emmarcar. 4-0 i final sentenciada.

Tot és més fàcil quan tens a les teves files Renard i la seva fortalesa defensiva, Henry i la seva jerarquia sobre la gespa, el tàndem Le Sommer-Hegerberg i la seva harmonia amb el gol, o Marozsán i la seva sensibilitat tècnica. La campiona olímpica amb Alemanya, d’origen hongarès i nascuda precisament a Budapest, va fer el primer gol de la final culminant una acció de Van de Sanden. Era el minut 5 de partit i el pandemònium estava servit. L’extrem holandesa, ràpida i punyent, va ser un maldecap constant. La mataronina Leila Ouahabi es va veure superada per l’energia d’una jugadora que va ser la principal sorpresa en l’onze del conjunt francès.

Abans del primer quart d’hora, Van de Sanden ja havia servit la segona assistència de la tarda. Aquesta vegada, la noruega Ada Hegerberg va ser l’encarregada de fer pujar el 2-0 en el marcador. Cinc minuts després, la jugadora que ha renunciat al Mundial per visualitzar la lluita per la igualtat, tornava a veure porteria (3-0). Novament Hegerberg s’encarregava de segellar la golejada, sobre la mitja hora de partit, amb un hat trick per a la història de les finals europees.

El Barça no va poder contenir el cabal ofensiu de l’Olympique de Lió. Leila Ouahabi ho va passar malament a l’esquerra amb Van de Sanden. A l’altra banda del camp, Marta Torrejón tres quarts del mateix amb Majri. Les mataronines van completar el partit, però no van trobar respostes ni ajudes per frenar un rival especialment poderós.

El 4-0 va calmar el Lió. L’equip francès ja no va fer més sang. El Barça va baixar les revolucions del partit a través de bones seqüències de passada. A les acaballes de la final, Oshoala va fer el 4-1 que premiava la voluntat d’un equip que va seguir fidel a la seva manera d’entendre el joc malgrat topar amb una roca de dimensions formidables. Ouahabi i Torrejón són subcampiones d’Europa.