Les jugadores de la selecció espanyola celebren un gol. Foto: rfef.

Marta Torrejón capitaneja Espanya en la primera victòria del Mundial

Leila Ouahabi va veure des de la banqueta el triomf davant Sud-àfrica (3-1)

La mataronina Marta Torrejón va liderar, com a capitana, la primera victòria de la selecció espanyola en un Mundial de futbol. La jugadora del FC Barcelona va començar el partit jugant en el lateral dret abans de canviar de banda a la segona part. Va completar els 90 minuts. El combinat estatal va tenir problemes amb el contraatac de l’equip africà, però dos gols de penal i un altre a les acaballes del partit van confirmar la remuntada.

L’Stade Océane de Le Havre va ser l’escenari de la primera victòria d’Espanya en aquest Mundial de França 2019 i de la història de les Copes del Món. En l’única participació del combinat estatal a la fase final d’aquesta competició (Canadà 2015), Espanya només va poder arrencar un empat contra Costa Rica. Aquesta vegada, sembla que l’equip de Jorge Vilda podrà superar el seu sostre històric i arribar, com a mínim, als vuitens de final. Es classifiquen els dos primers de cada grup i els quatre millors tercers.

Davant Sud-àfrica, Marta Torrejón i tota l’estructura defensiva del seu equip van patir de valent. Sobretot a la primera part, Espanya es va veure sorpresa i condicionada pels fulminants contraatacs del rival. Thembi Kgatlana aprofitava la seva velocitat, i una autopista a la banda dreta, per fer el primer gol del partit (0-1). Vilda va canviar de banda a Marta Torrejón, justament, per lligar curt a la jugadora més ràpida de Sud-àfrica.

Espanya tenia problemes per convertir la possessió en una arma ofensiva important. Era un control estèril perquè no tenia profunditat. En els últims vint minuts, però, l’equip estatal va ser capaç de trobar moviments i combinacions més dinàmiques. Van caure dos penals (el segon amb el VAR pel mig) que va transformar Jenni Hermoso (2-1). Lucía García va fer el tercer a les acaballes i quan el rival ja jugava amb deu per l’expulsió de Nothando Vilakazi (3-1).

La selecció espanyola de Marta Torrejón i Leila Ouahabi haurà de millorar de cara propers partits si vol arribar a les instàncies finals del Mundial. De moment, el dimecres 12 de juny (18:00h), Espanya es veurà les cares amb Alemanya, una de les favorites al títol.