Un moment del partit d'anada. Foto: fcunionberlin.de

Marc Mayola

El 1. FC Union Berlin de Marc Torrejón es juga l’ascens

El conjunt de l’antic Berlín Oriental rep aquest vespre l’Stuttgart

Marc Torrejón ja té 33 anys, ha viscut una temporada marcada per les lesions i no ha disputat cap minut en partit oficial, però és jugador de l’Union Berlin i té contracte amb el club de la capital de l’antiga RDA fins aquest 30 de juny. Aquest vespre, a partir de les 20:30h, el conjunt berlinès es juga l’ascens a la Bundesliga en el partit de tornada de la Relegation. L’Union espera fer bo l’empat (2-2) que va arrencar dijous a Stuttgart.

El defensa mataroní ja porta set anys a Alemanya. Després de tres temporades al primer equip de l’Espanyol i de passar pel Racing de Santander, Marc Torrejón va fitxar pel Kaiserslautern l’estiu del 2012. L’entitat de Renània-Palatinat, un club tradicional del futbol alemany, sobreviu ara a 3ª Divisió ofegat per greus problemes econòmics. Justament aquesta tarda, el FC Bayern Munic juga un partit amistós al Fritz-Walter de Kaiserslautern per recollir fons en benefici del seu històric rival i ajudar-lo a pagar la llicència professional.

Després de dues temporades a Kaiserslautern, Torrejón va formar part de la plantilla del Friburg durant tres cursos. Els seus millors anys a la Bundesliga ja han passat i aquesta temporada s’ha perdut 16 partits per culpa d’una greu lesió muscular. Després, només ha entrat a la convocatòria de l’Union un parell de vegades però no ha gaudit de minuts.

Sigui com sigui, el carismàtic equip de l’antiga RDA, club de culte a Alemanya, pot aconseguir aquest vespre un ascens històric a la Bundesliga. Seria la primera vegada que juga a la màxima categoria del futbol alemany unificat. L’icònic Stadion An der Alten Försterei dictarà sentència.