Bambo Diaby és un dels jugadors més prometedors que té la capital del Maresme. I això ho saben a la Sampdoria, que va intentar fitxar-lo fa un any i que finalment s’ha fet amb els seus serveis per a les properes temporades. El senegalès va arribar amb quatre anys a Mataró, i va començar a jugar a futbol al Cerdanyola tot just fa 11 anys. Des d’allà va passar a la Fundació Sánchez Llibre, després el Vilassar de Mar, Premià de Mar i finalment una cessió a Badalona de Divisió d’Honor que li va obrir les portes a un altre equip punter a nivell català pel que fa a la base: Cornellà.

Bambo va explotar al conjunt metropolità amb exhibicions davant el Barça juvenil que no van passar desapercebudes pels ‘scouters’ internacionals. L’any passat la Sampdoria el va intentar fitxar però no podia per un problema de visats que finalment s’ha solucionat aquest estiu. “Em faltava la nacionalitat espanyola, els meus pares no l’havien demanat ja que tampoc havíem imaginat que pogués arribar a fer alguna cosa al futbol professional, i per això no vaig poder fitxar abans”, explica Bambo, que afegeix: “per sort ara ja està tot en regla i puc competir en una de les millors lligues”.El defensa, que va començar com a porter, té un contracte professional de jugador de Serie A, tot i que de moment està entrenant amb el filial mentre “espero ser convocat pel primer equip aviat”.

Defensa central d’1,88 centímetres d’alçada que destaca per la 
potència i velocitat

El canvi ha estat radical: “és molt diferent tot el que m’envolta, aquí no tinc ni la família ni els amics, però això em servirà per madurar i enfortir la mentalitat”. En aquest sentit, el mataroní no vol desaprofitar l’ocasió que té davant. “És com estar en un somni, perquè vius allò que t’imaginaves i veies a la televisió d’entrenar en un equip professional i dedicar-te només al futbol”, assegura. Segons Bambo,  la lliga italiana està feta pel seu estil de joc. Amb 1,88 d’alçada i potència i velocitat, és un central d’envergadura. “A Itàlia no es treballa tant com a Espanya i això em beneficia, perquè aquí tenen un joc més físic i les meves condicions em permeten destacar més”, desgrana. 

El seu debut, després d’un agost de nervis perquè arribés el passaport i es pogués tancar el traspàs, va ser a principis de setembre en un triangular amb l’Atalanta i l’Inter amb triomf pels de la Sampdoria. “Em veig amb possibilitats de jugar amb el primer equip, i ja en tinc ganes”, explica amb il·lusió. Condicions no li manquen.

La fitxa

  •  Bambo Diaby
  •  18 anys
  •  Futbol
  •  Sampdoria (Serie A)
  •  Defensa Central