“Sóc entrenador de futbol gràcies al Mataró”, deia Abel Mourelo en una entrevista amb Capgròs de fa uns dies. Després de la seva experiència al Japó amb Tokushima Vortis, doncs, seguirà exercint la professió que tant estima a Catalunya. Les raons del seu retorn cal buscar-les en l’àmbit personal: “Volia estar a prop dels meus fills i de la Susana.”  

En el terreny professional, la proposta del Nàstic era “la millor. D’entrada, per les persones que lideraran el projecte.” Sergi Parés, director esportiu, i Xavi Bartolo, entrenador principal, ja van treballar amb Mourelo a Reus i han sigut els grans valedors del seu fitxatge pel Nàstic.

A més, el Gimnàstic de Tarragona és un dels clubs tradicionals del futbol català. “Per història, ciutat i massa social, el Nàstic és un gran club.” Mourelo assenyala que “a Tarragona, tothom és del Nàstic.” Ho il·lustra amb un exemple d’ahir mateix: “jo era a un restaurant amb els meus pares. A la taula del costat, un nen deia tota l'estona que volia jugar al Nàstic. La gent de Tarragona té un gran vincle emocional amb el club. Això es nota de seguida.”

El nou equip d’Abel Mourelo, entrenador d’un dels millors juvenils de la història del Mataró, s’ha marcat l’objectiu de tornar a Segona Divisió. “Segurament és un projecte a dos anys, però un club com el Nàstic ha d’estar al futbol professional. Intentarem jugar el playoff d’ascens ja aquesta primera temporada.”

El Nàstic s’entrena fins divendres a Olot en un stage de pretemporada amb aires de la Vall d’en Bas. El 24 d’agost rebrà al Nou Estadi el Llagostera en el primer partit de lliga.