David Romero ha deixat la Unió Esportiva Mataró i la temporada que ve jugarà a l’Associació Esportiva Boet. Només era l’últim dels ingredients que afegia una mica més de substància a la rivalitat que, aquestes últimes temporades, s’ha gestat entre els dos equips de bàsquet de la ciutat.

La històrica i tradicional Unió ha vist com el Boet ha anat escalant categories fins a situar-se a un mateix nivell competitiu. Una realitat gairebé impensable fa unes dècades. La Federació Espanyola de Bàsquet, però, ha considerat oportú deixar la ciutat sense un derbi que es vivia amb emoció i intensitat. Unió i Boet, tots dos de Lliga EBA, disputaran la temporada 19/20 en grups diferents.

El Mataró Parc Boet compartirà lliga amb equips com l’Arenys, el Martorell, el Vic, l’Igualada o el filial del Morabanc Andorra. Els mataronins estrenaran temporada a casa, el dia 22 de setembre, contra l’Esparreguera.

El Germans Homs, així es diu el nou patrocinador de la UE Mataró, juga en un grup on destaquen els noms de Cornellà, Tarragona, Palma, Castelldefels, Mollet, Valls o Sant Adrià. Unió i Boet no es veuran les cares a la Lliga EBA, però sí en un partit de competició catalana que es jugarà l’11 de setembre. Qui no es consola és perquè no vol.