13 punts de Magriñà. Foto: Joan Ventura

El Mataró Construtoni Ponce trenca la mala dinàmica

Les mataronines superen el Bencriada Banyoles per 70-65.

La Unió Esportiva Mataró Construtoni Ponce va trencar la dinàmica de mals resultats –quatre derrotes consecutives– amb la victòria aconseguida el dissabte 9 al Palau Josep Mora contra el Bencriada Banyoles. L'equip va superar al seu rival, penúltim a la classificació, per 70-65 en un partit necessari per recuperar bones sensacions i sumar el primer triomf de la temporada. Gran actuació d’Ari Magriñà, acompanyada en l’aspecte anotador per Solé (14 punts), Coll i Cobo (12), que va aconseguir un 31 de valoració amb 16 punts i 10 assistències.

Les grogues van començar el partit concentrades en atac –amb dos triples d’inici de Cobo i Domènech– i fortes en defensa que deixarien les gironines amb 12 punts en el primer parcial, per 20 de les locals. Un primer avantatge que s’estiraria fins als 12 punts a l’inici del segon quart (màxim avantatge local) just en el moment que arribaria la reacció visitant, que amb un parcial de 0-7 retallaria distàncies. Els errors en els tirs lliures de les d’Álex León penalitzava les grogues, però una reacció abans de la mitja part protagonitzada per Coll i un últim triple de Cobo tornaria a posar les coses al seu lloc: 35-26.

Semblava que tot estava encaminat, però el tercer quart va tornar a posar la por al cos a l’equip local: pèrdues de pilotes, percentatges baixos de tir i errors defensius provocaven que les de Banyoles, amb una Laura Pla molt inspirada (10 punts només en aquest quart) retallessin distàncies aconseguit empatar el matx (a 39, 41 i 46), per acabar-lo amb només 1 punt de desavantatge: 49-48. Les mataronines, però, van saber reaccionar de la mà d’una inspirada Magriñà que no només anotava sinó que també repartia joc perquè les seves companyes anotessin amb facilitat. Un alre cop els triples de Cobo i Coll des de la pintura farien inútils els intents del Bencriada Banyoles de posar-se per davant en el marcador.