Els vilatans de Canet es vesteixen amb indumentària de l'època
Els vilatans de Canet es vesteixen amb indumentària de l'època

capgros.com

Viatge als inicis del segle XX a la Fira Modernista de Canet

Canet s'impregnarà d’elements, d’ambient, de figuració i de recreació del segle passat, i es podrà gaudir d’una programació d’activitats, espectacles, rutes, exposicions, conferències...

Canet de Mar torna a acollir una nova edició de l’emblemàtica Fira Mercat Modernista. La d’aquest 2022 en serà la XIV edició.

La vila convida a reviure una de les èpoques més rellevants per a Catalunya, el Modernisme. Canet en va ser un dels màxims exponents. Per això, durant aquest cap de setmana, Canet trasllada els seus visitants a finals del segle XIX i principis del XX. Amb personatges tan reals com nosaltres mateixos, es podran reviure històries quotidianes que transportaran els transeünts més de 100 anys enrere.

Resseguint el patrimoni arquitectònic, la gastronomia, els oficis artesans i els costums de l’època, els visitants es podran fer una idea de com es vivia i quins eren els interessos culturals, polítics i socials dels nostres avantpassats.

L’època modernista va deixar una profunda empremta a Canet, amb personatges tan importants com Domènech i Montaner o el doctor Marià Serra.

Com cada any, hi haurà activitats perquè el municipi s’impregni d’elements, d’ambient, de figuració i de recreació del segle passat i, durant tot un cap de setmana, es podrà gaudir d’una programació d’esdeveniments i activitats (lúdiques, culturals, artístiques, infantils i gastronòmiques), d’espectacles, rutes, exposicions, conferències... i noves propostes que contribueixen a reforçar la singularitat d’aquest gran esdeveniment.

La moda, protagonista

Enguany, l’eix temàtic central de la fira serà la moda i el vestuari en l’àmbit tèxtil durant l’època modernista. Per tal de poder traslladar els visitants a l’època de finals del segle XIX i principis del XX, des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme es convida la població a sortir a passejar pels carrers amb vestits confeccionats i inspirats en els corrents estètics d’aquell temps. Dins del programa d’activitats, també hi ha programades dues desfilades de moda perquè tothom qui ho vulgui pugui lluir els seus vestits.

  • Dissabte a les 20.30h: ‘Última moda, les noves tendències arriben a Canet’ – Escenari Cafè Teatre – Passeig de la Misericòrdia
  • Diumenge a les 18.30h: Desfilada de barrets i moda modernista – Carrer Ample/Riera Sant Domènec

Fira de la cervesa

Dissabte, dia 17 de setembre, la plaça del Mercat acull, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 de la matinada, la Fira de la Cervesa, una ocasió per gaudir de les millors cerveses artesanes i d’una selecció de tapes inspirades en la cuina modernista i fetes amb productes del mateix mercat.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Barret de Mataró Fa 14 dies
Aquest que s'agafa les mans deu haver vingut a llogar el barret a Mataró, que sembla que li va bastant gran.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive