Bufar vidre: un dels espectacles més hipnòtics que hi ha
Bufar vidre: un dels espectacles més hipnòtics que hi ha

Bufar vidre: un dels espectacles més hipnòtics que hi ha

Mataró celebra la Setmana Vidriera amb protagonisme per una tarda temàtica dissabte a la Plaça de l’Ajuntament: demostració, ball i contacontes

Mirar la feina preciosista d’un artesà del vidre, veure com controla la matèria, la temperatura. El tacte. Com bufa. Com va elaborant, com ho coneix. Tot el procés. Si mai heu vist un artesà del vidre heu de saber que us esteu perdent no només una demostració de traça, un ofici històric, pura artesania. Us heu perdut un dels espectacles més hipnòtics que hi ha.

A Mataró el vidre ens tira. Per història, per herència i també per present i és una sort que sigui així. I és per això que cada cop que hi ha actes en públic al voltant de la cultura vidriera, la gent hi és. Hi va i hi atén. Per aquest fet val la pena subratllar el que comença ara, perquè és una ocasió reforçada.

En el marc de l’Any Internacional del Vidre se celebra la Setmana Vidriera de Mataró, amb actes variats i destacats. Per a totes les edats. La cultura vidriera que, sobretot des de l’associació de Vidre Bufat, es reivindica i propaga per la ciutat, d’acord amb la història mataronina, pren cos amb diferents actes del 18 al 26 de novembre. Aquest dissabte, dia 19, és el plat fort.

https://youtu.be/QnbagnEi99k

 

Dissabte a la Plaça de l’Ajuntament

Una Mostra Internacional d’audiovisuals d’artesania en vidre al Foment al matí i sobretot la Trobada de Vidriers de Catalunya a la tarda a la Plaça de l’Ajuntament prometen ser centres d’interès. Sempre que hi ha demostracions de vidre bufat, aquestes generen gran interès. La Trobada també tindrà ball d’almorratxes amb l’esbart dansaire i un contacontes.

Vidre als aparadors

Durant tota la setmana, per arrodonir els actes de la Setmana Vidriera, peces especials de vidre artesà del fons de Cristalleries s’exposaran a aparadors de diferents comerços. La projecció d’un film al Foment i la conferència de Víctor Ligos sobre Joan Peiró i el vidre, dimarts al Cafè de Mar, són altres punts destacats del programa.

 

Comentaris (1)

Marcel Estrems Martínez Fa 18 dies
Recordar que aquest dissabte dia 19 de novembre, a les 12.00 hores en el Teatre Foment hi haurà, la Mostra internacional de cinema artesà dedicat al vidre. Entrada gratuïta. Tenim el luxe d'acollir aquesta Mostra. Donen suport al cinema hi ha la cultura del vidre.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive