Els secrets del Sol, al Cosmocaixa
Els secrets del Sol, al Cosmocaixa

Del Science Museum de Londres a casa: secrets del sol en una mostra interactiva imprescindible

El CosmoCaixa arrenca una exposició fascinant amb l'evolució del sol i la nostra relació amb aquesta gran estrella.

El sol, sempre el sol. La gran estrella, la nostra, ha estat objecte de desig, de fe, i ens ha acompanyat en l'evolució de la humanitat. Ara, des del proper 22 de març, el CosmoCaixa presenta una mostra a Barcelona amb més de 100 peces històriques i contemporànies de gran rellevància científica que ens permetrà conèixer més de prop tot el que rodeja aquest astre. "El Sol. vivint amb la nostra estrella" servirà a petits i grans per entendre el sol i aprofitar el potencial que té, imprescindible per al futur com espècie. Aquesta exposició arrenca aquesta setmana i estarà disponible fins el 16 d'octubre.

Es tracta d'una exposició creada en el Science Museum de Londres i que per primera vegada es podrà veure fora del Regne Unit. Un espectacle interactiu pensat per a les famílies que busca aproximar-nos a l'astre rei i mitjançant la qual podrem veure antics instruments fets servir per observar el sol en el passat, un prototip de reactor de fusió nuclear o imatges d'observacions del segle XVII en endavant.

A tot això se li sumen moltíssimes curiositats pensades per atrapar a petits i grans: rellotges solars, astrolabis islàmics per calcular quan els mariners havien de resar, un electroscopi de 7 prismes que va servir per trobar heli en el sol i molt més.

sun nuclear reactor
Un reactor nuclear, present a l'exposició
 

Un astre corrent, però diferencial per a nosaltres

El sol no té cap particularitat sorprenent com a astre, però la fascinació que ens ha creat als humans també estarà present de forma històrica en aquesta exposició. La relació que hem tingut amb ell des de les primeres societats, com la tecnologia ha canviat la relació amb el sol i, també, tot tipus d'idees per fer servir la seva energia.

Una connexió clau per a la nostra espècie que s'exposa de forma interactiva, tangible, i amb una alta immersió com passa sempre al Cosmocaixa.

sol
Interacció amb un astre fascinant
 

CosmoCaixa, font de coneixement per a famílies

El CosmoCaixa treballa amb exposicions i activitats de tot tipus pensades per gaudir en família i com a eina d'aprenentatge d'allò que ens envolta. Està obert de dilluns a diumenge de 10 a 20h amb diferents horaris que poden consultar aquí.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive