Rocaviva, un laberint de 600 escultures
Rocaviva, un laberint de 600 escultures

Rocaviva, un laberint de 600 escultures

Us parlem de Rocaviva, també coneguda com a Laberint màgic, un espai situat al bosc entre els municipis del Pont de Bar i de Lles.

“Lúdic, iniciàtic i terapèutic”, així es defineix el laberint màgic de Rocaviva. Es tracta d’un espai escultòric d’unes 10 hectàrees, creat per l’artista Climent Olm, que es situa entre els municipis del Pont de Bar (Alt Urgell) i de Lles (Baixa Cerdanya). En aquest curiós parc natural, que fou declarat patrimoni cultural a l’any 2010, ens esperen fins a 600 escultures tallades en pedra. Una visita que podem fer durant aquestes vacances per descobrir un espai molt interessant i sorprenent, del qual us oferim més informació a continuació.  

Tot sobre Rocaviva i com visitar-lo 

Iniciada el 1986, oberta al públic el 2012 i havent estat abandonada temporalment entre 2013 i 2017, Rocaviva ara torna a estar activa des de fa uns anys i està oberta als visitants. De fet, fins a l’any 2013 era Climent Olm qui s’encarregava de fer les visites guiades, però per una sèrie de problemes familiars va haver d’abandonar la seva llar i l’obra va quedar inacabada i aturada. 

D’entre les aproximadament 600 escultures destaca el tema de les mans obertes, els rostres (amb especial èmfasi en els ulls) i els mandales, representacions simbòliques espirituals i rituals del macrocosmos emprades al budisme i el hinduisme. Quant a les escultures en sí, podem tobar diferents textures i les tècniques per crear-les van ser tant la talla exempta com el baix relleu. Amb una fusió d’art i entorn, les escultures de pedra es barregen amb un bosc natural amb diversos senders que configuren un recorregut que es descriu com un laberint màgic. Gràcies a les guies que organitzen les visites podrem descobrir més detalls de tot aquest museu a l’aire lliure.

Segons indica la web oficial:“Rocaviva és un espai únic i proporciona una experiència singular: artística, lúdica, iniciàtica i terapèutica... Convida a meditar, contemplar, reflexionar... per esdevenir així més conscients i capaços d’actualitzar i practicar potencials positius endormiscats. T’anima a realitzar-te... a ser tu mateix/a. A desplegar els propis talents, la pròpia màgia”.  

rocaviva2

Una de les escultures de Rocaviva


Climent Olm va començar la seva carrera artística tallant fusta i fent ceràmica per acabar passant a la pedra. Les seves influències són diverses, però destaquem el budisme i taoisme, a més de l’obra de Picasso i fins i tot l’artesania dels aborígens de l’Amèrica del Nord. És possible que conegueu a Olm per ser el protagonista del curtmetratge anomenat Les pedres que parlen, d’Albert Galindo i Albert Cristòfol.   

Per accedir-hi s’ha d’anar a una pista forestal prop de la població de Músser (Baixa Cerdanya) al camí de Sant Joan de Sobeig. Des d’allà ens tocarà caminar uns 20 minuts, ja que no es pot pujar en cotxe fins a Rocaviva. És recomanable fer una reserva, ja que la visita és sempre guiada, tot i que les guies (Ester, Laila i Aruka) deixen als visitants espai per poder passejar i anar al seu ritme.  

Font: rocaviva

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive