Coronavirus desconfinament primer dia esport. Foto: R.Gallofré
Coronavirus desconfinament primer dia esport. Foto: R.Gallofré

La desescalada: de la fase 0 fins a la nova normalitat

Repassem com funcionen les fases de desescalada i quan es poden començar a aplicar.


Aquest passat dilluns va començar la Fase 0 de la desescalada, una primera etapa que, si tot va bé, durarà 15 dies. La idea de la desescalada per fases del Govern espanyol per sortir de la situació actual es basa en superar diverses etapes d'un mínim de 15 dies cadascuna fins a recuperar la llibertat total i absoluta. No tots els territoris han arrencat en la Fase 0, ja que algunes illes com Formentera han començat directament a la Fase 1, i no tots els territoris passaran de fase d'aquí 15 dies. Els indicadors sanitaris seran els que decidiran com avancem per zones (províncies o zones sanitàries, en el cas de Catalunya). Aquest és el pla del govern. Cal destacar que de moment, la zona de Mataró i Maresme no entrarà a la Fase 1 perquè la Generalitat no ho ha demanat. Caldrà esperar com a mínim una setmana més.

Fase 0
La fase 0 és la primera de totes i és la que es troba en marxa des del passat 4 de maig. En ella es permeten les passejades acompanyats, l'esport de forma individual, entrenaments per a esportistes profesisonals i federats i l'obertura de petits locals amb cita prèvia i un sol client dins de la botiga, així com altres serveis com recollida de menjar per emportar.

Fase 1
Si tot va bé, la Fase 1 començarà dilluns vinent, dia 11. En aquesta fase es permeten les reunions socials de fins a 10 persones respectant la distància física, l'obertura del petit comerç, les terrasses amb una ocupació de fins el 50% (inicialment era el 30%), l'obertura d'hotels i allotjaments turístics sense les zones comunes i els llocs de culte amb un aforament del 30%. Tornen a la feina el sector agroalimentari i peixater, els entrenaments de lligues professionals, esports que no impliqui contacte físic ni fer servir vesturis plegats, mercats a l'aire lliure, espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats i 200 en llocs oberts, visites a museus i a velatoris.

Fase 2
Si la tendència segueix sent positiva i no hi ha rebrots ni situacions crítiques en cap territori, al cap de 15 dies, 25 de maig, la fase 2 ens permetrà el següent: obrir restaurants per fer servei de taules amb limitacions, viatges a segones residències dins de la mateixa província, obertura de cinemes i teatres a un terç de l'aforament, activitats culturals de menys de 50 persones assegudes i 400 a l'aire lliure, caçari pescar, obrir centres educatius per a reforços com la selectivitat, obertura de centres comercials sense poder estar en zones comunes ni recreatives i bodes amb aforament limitat.

Fase 3
15 dies després, i sempre i quan l'evolució sigui favorable, el 7 de jun podria començar l a fase 3, en la que la restauració tindrà menys restriccions d'aforament, es flexibilitzaà la movilitat general, s'ampliarà l'ocupació d'espais com el comerç fins un 50% del seu aforament, obriran discoteques i bars nocturns a un terç d'aforament i les platges es tornaran a obrir amb condicions de seguretat i distància.


La fase 4, prevista com a molt aviat el 21 de juny, significarà la nova normalitat on deixarem enrere les restriccions.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive