La Muralla d'en Titus és un espai molt cèntric i alhora molt poc conegut de Mataró. Es tracta del carreró al qual s'accedeix des de la baixada de Santa Anna, que conserva alguns trams destacats de la muralla del segle XVI de la ciutat. Actualment, però, presentat un estat molt degradat. Per intentar donar-li nova vida, s'ha convocat un concurs d'idees arquitectòniques que fomentin la recuperació d'aquest espai.

Muralla d'en Titus

El concurs, dirigit a arquitectes i professionals legalment capacitats, s'emmarca dins dels Premis Puig i Cadafalch, que celebren enguany la seva 14a edició. En aquesta ocasió, però, es guardonaran els millors projectes del concurs d'idees sobre la recuperació de la Muralla d'en Titus, enlloc del model habitual de premiar les obres executades.

Per primer cop el premi comptarà amb dotació econòmica, per estimular la presentació de projectes

Una altra novetat és que de manera excepcional els premis tindran una dotació econòmica, de cara a estimular la participació per recollir idees sobre com recuperar la Muralla. Estarà dotat amb 5.000 euros, dividits en 3.000 euros en metàl·lic i 2.000 pel valor duna beca de l'Escola Sert. El premi, així sí, no comporta l'encàrrec del projecte. També es preveuen dos accèssits de 2.500 euros.