Arriba el VIII Festival Internacional d’Òrgan Mataró-Barcelona Jaume Isern, amb un èxit destacable des de la primera edició. Un esdeveniment que pretén contribuir a dotar a la ciutat de Mataró d’una personalitat pròpia a través de la seva història, cultura i patrimoni artístic.

El VIII Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern ja és un esdeveniment consolidat sobre una programació d’altíssima qualitat, propostes innovadores i un entorn extraordinari. Molts dels artistes que han passat pel festival, ho han fet per primer cop a Catalunya, actuant després en d’altres cicles catalans.

El Festival concentra tota la seva activitat a la Basílica de Santa María per ressaltar la importància del seu orgue monumental com una peça central del patrimoni cultural de Mataró. Cinc concerts oferiran al públic de Mataró i visitants, una oportunitat única de gaudir de l’orgue Monumental en mans d’alguns dels artistes de més renom del panorama internacional. Tres visites guiades a càrrec del director artístic Raúl Prieto Ramírez obriran una finestra a la fascinant complexitat del que W. Amadeus Mozart anomenava ‘el rei dels instruments’.


Concert espectacular d’orgue - Raúl Prieto
Dissabte 6 - 21h a la Basílica de Santa Maria. Preu: gratuït

Raúl Prieto, amb l'orgue de Santa Maria

El concert inaugural, a càrrec de Prieto, on s’interpretaran peces de Humperdinck, J. S. Bach o Alexandre Guilmant.


“Colors del Bàltic” - Liene Adretta
Dijous 11 - 21h a la Basílica de Santa Maria. Preu: 3 €

37 foto 03  liene

L’organista letona oferirà un concert amb obres de Johann Sebastian Bach, Pauls Dambis i César Franck entre d’altres.