Ja fa més de 25 anys que l’Auditori va iniciar aquest projecte de formació musical i, fins avui, Cantània s’ha realitzat a més de 20 ciutats de sis països tant europeus com americans. Al llarg d’un curs escolar passen pels escenaris de totes les ciutats participants aproximadament 45.000 nens, 900 mestres de música de més de 980 escoles i 90.000 espectadors.

A Mataró s’arriba a la quinzena edició i prop de 1.400 estudiants de cinquè de primària de les escoles de Mataró i Argentona participaran, al Teatre Monumental, de la cantata “A de Brossa” que han treballat durant tot el curs i que ha estat composta per Eduard Iniesta i escrita per Marta Gil. Ignasi Tomàs i Marta Gil porten la direcció escènica de l’espectacle, i Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses són els encarregats de dirigir els alumnes acompanyats d’una formació de nou instrumentistes professionals.

Amb la Cantata “A de Brossa”, els personatges de la Blanca i la Bruna s’endinsaran en l’univers del poeta Joan Brossa a través dels objectes i textos trobats en uns arxius foscos, a les catacumbes d’una biblioteca nacional. La Blanca i la Bruna viatjaran al món brossià de la màgia, el joc, les paraules, gràcies a unes ulleres molt especials, a través de les quals experimentaran una nova mirada cap a elles mateixes i cap a la vida.

Horaris dels concerts de les escoles

  • Divendres 17 - 20h: Camí del Cros, Les Aigües, Rocafonda, Sant Miquel del Cros i Torre Llauder
  • Dissabte 18 - 12h: Angeleta Ferrer, Camí del Mig, Germanes Bertomeu i Joan Coromines - 16.30h: Antonio Machado, Anxaneta, Argentona, Pia Santa Anna i Vista Alegre - 20h: Àngela Bransuela, Pia Santa Anna, Josep Manuel Peramàs i Marta Mata
  • Diumenge 19 - 12h: Bernat de Riudemeia, Cor de Maria, Pia Santa Anna, Josep Montserrat i Mare de Déu de Lourdes - 16.30h: GEM, Les Fonts, Mar Mediterrània i Meritxell - 20h: Balmes, Cirera, Maria Mercè Marçal i Salesians Sant Antoni de Pàdua