El Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern reunirà una vegada més a destacats organistes de prestigi internacional. La setena edició del Festival oferirà cinc concerts i altres activitats com visites guiades a l’orgue de Santa Maria i un taller de cant gregorià, entre altres activitats.

Sota la direcció artística de l’organista oficial de Santa Maria, Raúl Prieto, el Festival Internacional d’Orgue també programa un concert al Convent de les Carmelites Descalces.

Les cites d’aquesta setmana

El virtuosisme de Litz
Divendres 7 a les 21h a la Basílica de Santa Maria. Preu: gratuït.
El concert inaugural de Festival d’Orgue és l’habitual audició de Raúl Prieto. En aquesta ocasió està dedicat a la figura del genial compositor i virtuós del piano Franz Liszt. D’ell, Prieto interpretarà dos estudis per a piano i un poema simfònic per a orquestra.

Colors del Barroc
Dilluns 9 a les 20.30h al Convent les Carmelites. Preu: gratuït.
Concert per l’Europa del Barroc de la mà d’obres per a orgue (Arturo Barba), trompeta (Raúl Junquera) i soprano (Aurora Peña). El programa passarà per Itàlia, Alemanya i Anglaterra. S’interpretaran peces de compositors com Bach, Haendel, Vivaldi o Scarlatti.

La forma sonata
Dijous 12 a les 21h a la Basílica de Santa Maria. Preu: 3 €.
Konstantin Volostnov interpretarà un programa de clàssics inconfusibles a base de sonates des del barroc, amb J.S. Bach, fins al segle XX amb la gran Sonata Op.60 de Max Reger, passant pel classicisme de J.Haydn i el romanticisme de F. Mendelssohn.