La Basílica de Santa Maria tornarà a acollir, del 9 al 24 de novembre, una nova edició de la Setmana de Música Antiga. La Setmana s’obre enguany a altres espais i inclou activitats a l’església de Sant Josep i al Col·legi d’Aparelladors.

El primer concert serà dissabte 9 a la Capella dels Dolors. La flabiolaire Montse Soques i El Trio Barroc del Cafè fusionaran flabiol i flauta de bec interpretant sonates a trio del barroc.

La següent cita musical serà el 12 de novembre al Col·legi d’Aparelladors on s’hi podrà veure “l’Auca dels 300 anys de flabiol a Mataró”, un espectacle multidisciplinari amb ombres, titelles i diversos actors.


Les cites de la setmana

Flabiols i flautes de bec. Concert de sonates a trio del barroc
Dissabte 9, a les 20.30h a la Basílica de Santa Maria. Preu: 9 euros

40 foto 02 trio barroc

Una selecció de sonates a trio de la primera meitat del segle XVIII, d’autors com Schickhardt, Telemann, Williams, Vivaldi i Sammartini, permetran viure el retrobament sonor d’aquests dos instruments. El concert anirà a càrrec del Trio Barroc del Cafè i Montse Soques (flabiol).

Auca dels 300 anys de flabiol a Mataró
Dimarts 12, a les 18h al Col·legi d’Aparelladors (pl. Xammar, 2). Preu: gratuït

40 foto 03 flabiol

Espectacle multidisciplinari amb ombres, titelles i actors sobre la història del flabiol i els gèneres musicals de tradició oral transmesos pels flabiolaires, presentat en petites escenes a la manera dels rodolins de les auques. A càrrec d’Espectacles de la Barba Blanca.


La resta de la Setmana de Música Antiga
El dia 15 l’Escola Municipal de Música oferirà a l’església de Sant Josep un concert on interpretaran peces de Händel i Vivaldi, entre d’altres. També a Sant Josep, el dia 17, el grup Xuriach presentarà l’espectacle “Nous minoès, ayrosas contradanças”. I de nou a la Capella dels Dolors, el diumenge 24 la flautista Montserrat Gascón i la fortepianista Marina Rodríguez proposen un concert amb instruments propis del segle XIX.