Aquesta setmana s'ha obert la convocatòria per participar a la segona edició del Premi de Poesia Ventura Ametller, promogut des de Mataró. Els seus promotors, una comissió formada per familiars i amics de la família de l'escriptor Ventura Ametller, han decidit mantenir la iniciativa després de l'èxit de l'edició inaugural, que va comptar amb desenes d'obres. La guanyadora va ser Laia Maldonado, de tan sols 21 anys, amb l'obra L'Arquitecte, que acaba de publicar Edicions de 1984

El premi és obert a la participació de persones que presentin un recull de poemes originals i inèdits, en llengua catalana i la quantitat d’obra presentada ha de ser suficient per integrar un volum, aproximat d’uns 300 versos. Les obres concursants s’hauran d’enviar tant en format paper o electrònic fins al 20 de desembre de 2019 a les 24 h.El jurat està format per destacades personalitats del món de la literatura i la poesia mataronines i catalanes, i el veredicte  es farà públic el dia 21 de març de 2020, coincidint amb el dia mundial de la poesia..

 

 

El guardó pren el nom de Ventura Ametller, pseudònim literari de Bonaventura Claveguera, nascut a Pals l'any 1933 i que va passar gran part de la seva vida a Mataró. És autor d’una extensa obra literària i ha rebut premis i distincions diverses. Algunes de les obres La seva obra més emblemàtica ha estat la novel·la "Summa Kaòtica" (1986), la qual narra des dels ulls d’un nen l'etapa republicana que va de l'any 1933 al 1939. Va ser un dels grans amics de Josep Pla, amb qui va compartir llargues hores de conversa.