La 13a edició de Poesia i + arriba aquest cap de setmana, i fins al proper dia 15 de juliol, amb tota la seva força. El festival promogut des de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac continua amb la seva extensió per diferents pobles del Maresme. En aquesta edició, Caldes d’Estrac, Canet, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella i Mataró acolliran recitals, concerts i accions que volen reivindicar la força de la paraula i de la poesia. Poetes, artistes i músics de diferents generacions, estils i procedències irradiaran la seva força per tot el Maresme en un festival que vol ser pròxim, acollidor i estimulant, que es vol definir com a lloc d’encreuaments i d’experiències sorprenents.

El nom més destacat d’aquesta edició és el de l’artista mallorquí Miquel Barceló, que protagonitzarà una acció molt especial aquest divendres, dia 6, al costat del músic de la Catalunya Nord Pascal Comelade, a Caldes d’Estrac. La seva presència s’emmarca en l’exposició que la Fundació Palau acull actualment, fruit de l’amistat de Barceló amb Palau i Fabre.

En el camp musical la llista de noms que participaran en aquesta edició del festival és més que interessant. Hi haurà concerts i recitals de noms com Xarim Aresté, Enric Montefusco, Ferran Palau o El Petit de Cal Eril. I com sempre la nòmina de poetes i escriptors que reuneix l’esdeveniment és de traca. Maria Sevilla, Mírima Cano, Blancallum Vidal, Miriam Reyes, Silvie Rothkovich, Laia Martínez, Jaume C. Pons Alorda i un llarg etcètera. De nou es posa l’accent en les noves generacions de poetes que marquen noves maneres de dir i fer poesia, posant de manifest que el vers en català viu un gran moment.

Entre les activitats que més criden l’atenció hi figura un recital de Maria Cabrera i David Castillo per descobrir noves arestes en la seva poesia, o l’homenatge que es farà a Antoni Artigues.

El festival també fa parada a Mataró
El festival Poesia i + fa parada a Mataró aquest dissabte amb tres propostes. A les 19.30h Ca l’Arenas acollirà “Vull les olives”, de Dolo Bertran i Anna Carné. Un recital on la veu i la música donen vida a poemes, acompanyades de bombolles de sabó, llums de neó, instruments molt variats i tota mena d’artilugis. A les 21h Miquel Serra, una de les grans veus del folk mallorquí, será al Pati de la Residència Sant Josep. I a les 22h, el mateix escenari acollirà Palau6, un espectacle poètic basat en Josep Palau i Fabre. Retrat cubista, un documental produït per Clack Audiovisual i la Fundació Palau en què es mostren les diverses facetes de Palau.

Campanya mundialista
Coincidint amb la celebració del mundial de futbol aquest estiu, amb el lema “+ poesia, si us plau!” el festival maresmenc impulsa en aquesta edició una campanya protagonitzada per poetes, escriptors i fotògrafs que reivindicaran el poder de la cultura. Fent un ús irònic de l’estètica i els arquetips del fanatisme futbolístic, servirà d’altaveu del certamen i de contrapunt a “hores i hores de contingut del circ futbolístic”.