En els darrers anys, les principals novetats de Les Santes se centren en àmbits com les infraestructures, els escenaris o la seguretat. Canvis d’emplaçaments d’alguns dels actes més importants de cara a garantir la seguretat i la comoditat dels assistents. Així és, un any més, aquest 2019. Un dels fets més destacats és l’estrena d’un nou espai, l’Escenari Espigó, cobert i ubicat a la platja del Varador, al costat del Centre de Natació Mataró. S'hi traslladen esdeveniments com les Havaneres, que ja no es faran a l'escenari tradicional del Callao, o les Dissantes. 

Aquest dissabte, dia 20, l’escenari acollirà el DisSantes, que s’havia celebrat al Nou Parc Central i, l’any passat, a tocar del Port. Aquest mateix espai serà la seu dels concerts que fins ara es feien al Pati del Cafè Nou i a l’escenari del Callao. S’hi podran veure actuacions com les de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi (dia 26), la Big Band Jazz Maresme, Smoking Stones i We are not heroes,  (27), la fusió de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme amb els Always Drinking Marching Band (29), o els concerts de Marrinxa (28), Los 40 on tour (25). L’escenari substitueix el que hi havia al Callao, per tant també s’hi faran les havaneres i el concert de gòspel del dia 24. L’altre gran escenari al Passeig Marítim serà el de la platja del Varador, al costat del Port, on el dia 27 de juliol després dels focs tocaran Els Catarres i Biflats.

L’Espai Familiar, d’altra banda, també canvia de localització, tot i que es manté dins del mateix Parc Central. Però enlloc de fer-ho a prop de l’Espai Firal, ara s’ubica al voltant de la Casa Capell, amb l’objectiu de guanyar més ombra i més verd. Hi haurà  espai per a fer les diferents activitats, quedaran més integrats. S’aprofiten més els espais i és més acollidor pel públic. La novetat d’enguany és la Carpa Caputxeta, amb capacitat per a 200 persones i que compta amb la col·laboració de la companyia mataronina Cronopis. A la carpa s’hi faran sessions de tarda de titelles i dos sessions golfes de l’estrena del nou espectacle de l’Alba Sarraute.