L'Acte institucional de l'Estrena tindrà​ lloc el proper divendres 19 a l'Ajuntament, i tindrà com a protagonista el lutier Pau Orriols que parlarà del flabiol amb motiu dels 300 anys de presència d'aquest instrument a Mataró.

Divendres 19, a les 18h a l'Ajuntament (la Riera, 48)

Orriols parlarà sobre aquest instrument musical que ha tingu molt de protagonisme a la ciutat. El títol de la conferència és “El flabiol, nou horitzó”. Des de la seva experiència com a constructor i la seva vivència com a músic, coneixerem una mica més el passat i el present d'aquest petit instrument, el so del qual acompanya els nostres gegants. Des de ben jove va entrar en el món de la cultura popular com a casteller dels Bordegassos de Vilanova. En aquest marc va començar a construir gralles, flabiols i instruments de cobla. Més tard la seva dedicació professional es va centrar en els instruments històrics, i actualment es dedica sobretot a reproduir oboès barrocs i clàssics. Com a flabiolaire ha format part de diverses cobles i formacions musicals. Va ser membre fundador de la Cobla Sant Jordi, i ara ho és dels Ministrers de la Vila-Nova.

Tot seguit, l'Herald acompanyat de les Trampes i els Flabiolaires, per encàrrec de l'alcalde, farà extensiva la Proclama de Festa Major pels carrers i places del centre històric amb el recorregut següent: Ajuntament (proclama), la Riera, carrer Nou, plaça de Santa Maria (proclama), carrer de Santa Maria, carrer de Sant Cristòfor i plaça de la Peixateria (proclama).