PACMA, FAADA i Sos Animals Maresme han reclamat que Mataró deixi d'utilitzar animals a les festes tradicionals. Les tres entitats animalistes es van reunir la setmana passada amb la regidora de Salut Pública, Elizabet Ruiz, i amb la directora de Cultura, Glòria Brusati, amb les que van repassar les festivitats que utilitzen animals a Mataró. Per a totes elles van presentar "alternatives ètiques que respectin els drets dels animals", segons indica PACMA en un comunicat. 

Les tres entitats consideren que cal evitar incidents com els viscuts a Terrassa l'any 2017, le què un home va morir després de ser atropellat per un carro tirat per cavalls a la Romeria del Rocío, o el cavall que va perdre la vida a la cavalcada de reis del passat gener a la mateixa localitat. "El maltractament animal no pot resguardar-se de cap manera en la tradició", sosté la portaveu de PACMA a Mataró, Raquel Iglesias.

Entre les activitats que Mataró celebra amb animals durant l'any, en destaquen la Cavalcada de Reis, els Tres Tombs o la Setmana Santa, a més de la Fira de l'Arbre. Les propostes de les entitats animalistes passen per posar fi a la tracció animal com a mètode de transport en diverses festes, així com substituir l'ús d'animals per "la imaginació, la creativitat i el talent dels mataronins".