La Festa Major de La Minerva tindrà lloc del 19 al 22 i posarà Llavaneres cap per avall amb desenes d’activitats lúdiques, esportives, culturals i festives per a totes les edats. Com cada any, la programació dona protagonisme a la música i la cultura popular tradicional, malgrat que enguany hi ha la novetat de la baixada d’andròmines que donarà un punt esbojarrat a la festa.

Del 19 al 22 de juliol a diversos indrets de la població de Sant Andreu de Llavaneres

La famosa cuinera maresmenca Carme Ruscalleda donarà el tret de sortida a La Minerva pronunciant el pregó el 19 a les 20.30h a la plaça de la Vila.

La música tornarà a ser la protagonista de la festa amb ofertes per a tots els gustos. El divendres 19 hi haurà la nova edició de les Llabarraques, la festa jove del parc de Ca l’Alfaro, a partir de les 22h. Enguany hi haurà les actuacions d’Ital Sound, Pachawa Sound, La Sra. Tomasa i els dj Waisbord Brothers i Surda. La nit següent el mateix espai viurà una festa que recuperarà els grans èxits musicals de sempre amb Hotel Cochambre.

El diumenge 21 hi haurà el concert i el ball de gala de la Festa Major, a partir de les 19h al parc de Ca l’Alfaro, amb la històrica Orquestra Maravella. Finalment el dilluns 22 hi haurà la tradicional cantada d’havaneres, enguany amb Els Pescadors de l’Escala, a la platja de Llavaneres a partir de les 20.30h. Posteriorment, tindrà lloc el castell de focs.

La cultura popular també tindrà la seva quota a la festa de Llavaneres. Dissabte 22 a la tarda se celebrarà la cercavila amb els gegants i les colles convidades. El correfoc de Festa Major, ja a la nit, comptarà amb el Ball de Diables dels dimonis de Teià, les Bruixes del Nord de Sabadell, Apocaleus Drac de Vallirana, Sagresaure de La Sagrera (Barcelona), Maxtord de Tordera i Els Banyuts de Llavaneres.

El diumenge 21 hi haurà un acte que viatjarà cent anys enrere. A partir de les 11h, vermut popular, jocs tradicionals i vestits d’època per reviure la Llavaneres Modernista.

El Llavarràpids, novetat d’enguany
El diumenge 21 hi haurà la novetat de La Minerva d’enguany. Es tracta de la baixada d’andròmines Llavarràpids, organitzada pel Casal de Joves, que tindrà lloc al passeig de la Riera amb el camí de Can Pi. Hi pot participar tothom (els menors de 12 anys han d’anar acompanyats) i la creativitat es desfermarà per crear les andròmines més esbojarrades per recórrer els metres més divertits de la Festa Major.