El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, celebra una dècada de vida, que s’ha traduït en gairebé 40 exposicions de 1.800 obres de 159 artistes. A més de Mataró, s’han presentat a 12 ciutats, a Europa i els Estats Units.

Divendres 14, a les 19.30h a la Nau Gaudí (c/ Cooperativa, 47), inauguració. Preu: gratuït

Per commemorar-ho, s’inaugura divendres 14 a la Nau Gaudí, la mostra “Col·lecció Bassat 1990-1999 (I)”. És la desena exposició dels fons de la Col·lecció Bassat i la primera dedicada a la dècada dels anys 90, amb una mostra de 78 obres entre les que destaquen 20 quadres del pintor Albert Ràfols-Casamada –l’artista amb més obra a la Col.lecció Bassat–; 14 d’en Daniel Argimon; 10 d’en Jaume Genovart i 7 d’en Fernando Bellver. També hi ha artistes mataronins com Josep Maria Codina, Rosa Codina-Esteve, Perecoll o Josep Serra. Es tracta de l’exposició més personal del col·leccionista, doncs la pràctica totalitat de les obres han estat penjades al domicili personal de la família.

Coincidint amb aquest fet, la neta de Lluís Bassat, Noa Omedes, presenta la seva primera exposició a Barcelona, basada en el seu projecte ‘1000 skies’ que combina pintura i fotografia. Es pot veure a l’Hotel Seventy.