El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró estrena la temporada 2018 a la Nau Gaudí amb la inauguració, el proper divendres dia 9 a partir de 2/4 de 8 del vespre, d’una exposició dedicada exclusivament al millor en obres escultòriques del fons de la Col·lecció Bassat.

Divendres 9, a les 19.30h a la Nau Gaudí (c/ Cooperativa, 47), inauguració

Una exposició amb 90 escultures de 38 artistes de la Col·lecció Bassat. Serà la primera de dues mostres que presentaran el millor del fons artístic del col·leccionista, amb obres del segle XX, que mai s’han exposat abans conjuntament.

Destaquen una peça d’Eusebi Arnau del 1911, situada durant anys a la seu de BD Barcelona i que ha estat exposada al Museu Metropolitan de Nova York; l’Urà de Pau Gargallo, del 1933, que també dóna la benvinguda a l’Ajuntament de Barcelona o “Tête double tête” de Juli González, del 1936, que presenta un cap amb dues cares. L’exposició també compta amb obres d’artistes internacionals com Eduardo Chillida, Fernand Léger, Joan Miró, Henry Moore, Robert Müller, o Jorge Oteiza.

Els artistes representats a la mostra són: Sergi Aguilar, Andreu Alfaro, Francesc Anglés, Eusebi Arnau, Eduard Arranz Bravo, Eduardo Arroyo, Miguel Ortiz Berrocal, Joan Brossa, Eduardo Chillida, Antoni Clavé, Marcos Coll, Xavier Corberó, Luis Elorriaga, Apel·les Fenosa, Gabriel, Pau Gargallo, Juli González, Manolo Hugué, Konietzny, René Letourneur, Fernand Léger, Cristino Mallo, Marcel Martí, Maño, Xavier Medina Campeny, Joan Miró, Enric Monjo, Henry Moore, Joan Mora, Aurèlia Muñoz, Robert Müller, Jorge Oteiza, el mataroní Perecoll, Enric Pladevall, Joan Rebull, Eudald Serra, Josep M. Subirachs i Moisès Villèlia.