L’Ateneu de la Fundació Iluro acollirà, de la mà d’Òmnium Cultural, l’exposició de l’artista Santiago Serra dedicada als presos polítics, que va ser censurada a la Fira ARCO de 2018. La mostra, que es podrà veure del 25 de gener al 10 de febrer, porta per títol “Presos polítics a l’Espanya contemporània” i pren forma d’instal·lació, amb 24 fotografies en blanc i negre pixelades de 74 presos polítics de diverses posicions.

Divendres 25,a les 19.30h a l’Ateneu Fundació Iluro (la Riera, 92), inauguració

Segons expliquen des de la Fundació Iluro, l’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies. Amb l’obra, l’autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la a l’espectador a no mantenir-se neutral en situacions d’injustícia.

La inauguració comptarà amb la taula rodona “La llibertat d’expressió i la llibertat de creació artística” a càrrec dels artistes Martí Anson, Jordi Prat Pons i Jordi Egea.