Mataró se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus i La Nit dels Museus, que enguany coincideixen el 18 de maig, amb una programació especial que convida a fer un recorregut pels diversos equipaments de la ciutat i gaudir-los des de nous punts de vista. Per això es presenta una oferta molt variada de visites, espectacles i activitats familiars.

El lema d’aquest any és “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”, que pretén destacar el paper dels equipaments museístics com a actors actius en la comunitat. Hi haurà visites teatralitzades, concerts, perfomances, visites guiades als equipaments museístics i espectacles, entre d’altres.

A una altra de les seus del Museu de Mataró, Can Marfà, s’hi podrà veure la instal·lació ceràmica de Mia Llauder “De fils i porcellanes”. D’entre les activitats programades també destaca el taller familiar d’esgrafiat que es farà a les 12h a la Casa Coll i Regàs.

Programa d'actes

Dissabte - 18

 • Visita a l’àrea de reserva de col·leccions tèxtils. A les 11.30h a Can Marfà, visita guiada a la segona planta, museïtzada com a nova àrea de reserva de col·leccions tèxtils del Museu.
 • “Les Santes vistes des de dins. La capella i els tresors del museu de les patrones mataronines”. A les 11.30h al Museu Arxiu de Santa Maria, visita comentada per resseguir la relació entre la ciutat i les santes Juliana i Semproniana al llarg de la història. També a les 18.30h.
 • Visita teatralitzada a la Vil·la romana de Torre Llauder. A les 12h al Clos Arqueològic de Torre Llauder, uns personatges molt singulars revelaran els secrets de la vil·la de l’època imperial.
 • “Esgrafiem en família”. A les 12h a la Casa Coll i Regàs, visita per descobrir la riquesa dels esgrafiats de la casa Coll i Regàs. La visita finalitza amb un taller per convertir-se en esgrafiador per un dia. Cal inscripció prèvia.
 • “Eros i Talia. Històries clàssiques”. A les 18h a Ca l’Arenas, narració d’històries apassionants de la cultura clàssica de la mà de la narradora Jordina Biosca.
 • La casa Coll i Regàs, com a mostra del Modernisme. A les 18h a la Casa Coll i Regàs, visita guiada a la casa Coll i Regàs. La visita acabarà amb un concert a càrrec de l’EMMM. També a les 20h. Cal reserva prèvia.
 • Conversa amb Quico Pi de la Serra. A les 19h, al Museu de Mataró, Manuel Guerrero reflexiona sobre la relació d’amistat entre Terri i Quico Pi de la Serra.
 • “De fils i porcellanes”. A les 20 i 20.30h a Can Marfà, itinerari artístic i literari per les instal·lacions artístiques de Mia Llauder, inspirades en una selecció de textos del llibre “Passamaneria” de Pruden Panadès. L’actriu Rosa Vila farà una lectura dramatitzada dels textos.
 • La capella dels Dolors i la Sala de Juntes. Antoni Viladomat en estat pur. De 18 a 20h a la Basílica de Santa Maria, portes obertes.
 • El relat de... Ah, l’art? Ah, l’art!, a la carta. De 18 a 22h els nois i noies de 1r de l’Institut Les 5 Sènies guiaran la visita comentada a l’exposició “Ah, l’art? Ah, l’art!”.
 • “Dues tasses”. A les 22h a Ca l’Arenas, fi de festa del Dia Internacional dels Museus amb cançons i blues de la mà de Quico Pi de la Serra, que interpretarà peces del seu darrer treball.
 • Portes obertes a la casa Coll i Regàs. De les 22h fins a mitjanit, amb accés a la planta noble i a la terrassa i jardí.

Diumenge - 19

 • “Penjadors sensitius”. A les 12h a Can Marfà, activitat familiar en la que a partir d’un joc de pistes s’aprendrà a identificar una peça o conjunt de peces de roba, i es descobriran les seves característiques sensitives.
 • “El taller secret d’en Subarroca”. A les 12h a la Nau Gaudí, activitat familiar en el marc de l’exposició “Francesc Subarroca. L’obsessió creativa”.