Ca l’Arenas inaugura aquest dijous 26 a partir de les 19h les exposicions “Coincidències insòlites. Viladomat i la tècnica” i “Dossier 1: Els colors del barroc a les col·leccions del Museu de Mataró”. Aquestes dues mostres, iniciativa del Museu de Mataró, Direcció de Cultura i Diputació de Barcelona i que es podran veure fins al proper 1 de juliol, volen apropar l’espectador al moviment artístic del barroc dels segles XVII i XVIII.

"Dossier 1: Els colors del barroc a les col·leccions del Museu de Mataró" estarà exposada a la primera planta. Es tracta d'una selecció del fons d'època moderna que conserva el Museu de Mataró i que inclou obres de pintura, escultura, ceràmica, vidre, mobiliari, indumentària i armament. La mostra s'orgnaitza amb la llum, el color i les formes dels objectes com a fil conductor, de cara a apropar els visitants a l'estètica i la cultura barroca, que va ser especialment rellevant en la història de la capital del Maresme.

Per la seva banda, “Coincidències insòlites. Viladomat i la tècnica" mostra l'obra d'Antoni Viladomat i Manalt (1678-1755) des del punt de vista de la tècnica i els materials que feia servir per pintar. Antoni Viladomat és el pintor més destacat del barroc català i un artista extraordinàriament prolífic. Al catàleg raonat publicat recentment per Francesc Miralpeix es recullen més de tres-centes obres, algunes de les quals es conserven a les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. A partir d'aquests fons i prenent com a referència tres pintures a l'oli conservades al Museu Comarcal de Manresa, al Museu de Mataró i al Museu de Premià de Dalt, aquesta petita mostra ens dóna a conèixer diferents aspectes tècnics de la pintura de Viladomat.