El proper dijous dia 5 de juliol comença una nova edició del festival ‘Poesia i +’ que amb epicentre a Caldes d’Estrac, també es podrà veure a altres poblacions del Maresme com Llavaneres, Arenys de Mar o Mataró entre d’altres.

Dimecres 4, a les 19h a Can Serra Museu de Mataró (El Carreró, 17), inauguració

En el marc d’aquest festival, el Museu de Mataró serà l’escenari de la inauguració de l’exposició “Palau mira Picasso” comissariada per Víctor Fernández. Una mostra de fotografies i documents testimonis de la feina de recerca que va dur a terme Josep Palau i Fabre sobre Pablo Picasso i que revelen l’amistat entre poeta i artista. A Josep Palau i Fabre (1917-2008) li agradava dir que la bibliografia sobre Pablo Picasso era tan extensa com la que s’havia escrit sobre tot el Renaixement. No obstant això, el poeta català, ometia amb prudència que ell havia estat una de les peces fonamentals en l’estudi i la divulgació de la vida i obra del geni malagueny.

Aquesta exposició produïda per la Fundació Palau i la Fundación Museo Casa Natal Picasso de Málaga, és una porta oberta a aprendre a mirar amb ulls de poeta la pintura de qui va voler ser-ho amb el pinzell. Un diàleg enriquit amb les fotografies que Palau va captar de Picasso i de la seva geografia humana.