L’exposició dedicada a Damià Campeny (1771-1855), comissariada per Anna Riera Mora s’inaugurarà el proper divendres 12 a les 19h a Ca l’Arenas Centre d’Art. La mostra té com a objectiu donar a conèixer a la seva ciutat natal la vida i l’obra d’aquest destacat escultor.

Divendres 12, a les 19 a Ca l’Arenas (c/ Argentona, 664), inauguració

L’exposició “Reflexos. L’obra de Damià Campeny” analitza la seva trajectòria artística com a expressió d’una època i d’un ideari estètic. A la vegada, reconeix el valor de l’escultura neoclàssica catalana en l’àmbit internacional a través de l’anàlisi de materials, processos artístics, temes i models. A aquests propòsits responen els àmbits de la mostra, que il·lustren la relació de Campeny amb Mataró, la seva formació a Barcelona i a Roma, el sistema de pensions de les acadèmies d’art, la còpia d’obres de l’Antiguitat, el procés creatiu que condueix del dibuix al marbre i la interpretació dels models que van inspirar la seva representació ideal de la figura femenina.

Visita guiada a la mostra
Dissabte 13 a les 18h tindrà lloc una visita guiada a l’exposició a cura de la seva comissària Anna Riera, a través de la qual es podrà conèixer la vida i l’obra d’aquest il·lustre escultor.