El 15 d’abril és el Dia Mundial del Circ i Mataró ho celebra oferint diferents activitats per acostar aquests disciplina a tots els públics, amb una programació organitzada conjuntament per la Direcció de Cultura i l’Espai de Circ de Mataró Cronopis. La celebració s’allargarà del 13 al 29 d’abril  i les activitats es concentraran a Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Mataró i als Jardins de l’Antic Escorxador. Un dels espectacles programats, per als dies 28 i 29 d’abril, és l’“Udul” de Los Galindos, Premi Nacional de Circ 2016.

La primera cita serà divendres 13 amb l’assaig obert de “Random” de Joel Martí i Pablo Molina. Aquest espectacle, en procés de creació, forma part del projecte “De Mar a Mar. Pyrénées de Cirque”, impulsat per la Xarxa d’activitats culturals Transversal. Mataró serà la primera ciutat on els dos artistes convidaran al públic a entrar a la seva cuina de la creació, abans de presentar-lo a d’altres ciutats de la Xarxa. El dia de l’efemèride, diumenge 15 d’abril, a les 18h, també als Jardins de l’Antic Escorxador es podrà veure “Lady, Frank & Stein” de la companyia Moviments, un espectacle en què humor i acrobàcies fan riure a tota la família i que va aconseguir el Premi del públic “Escenarios de Sevilla 2016”.

Tallers de circ
Dissabte 14 d’abril, des de les 11h i durant tot el matí, als Jardins de l’Antic Escorxador, el col·lectiu de circ Cronopis oferirà tallers de circ perquè els més petits puguin gaudir de diferents tècniques com el trapezi, elements d’equilibri sobre objectes, malabars i teles aèries.