La coproducció catalana 'Taxi a Gibraltar', dirigida per Alejo Flah, inaugurarà el 22è Festival de cinema de Màlaga aquest divendres, el mateix dia que arribarà a la gran pantalla. També el thriller psicològic amb tocs de terror d'Adam Robitel 'Escape Room' i la pel·lícula 'El niño que pudo ser rey' del britànic Joe Cornish, que transporta l'espectador a un món d'aventures i fantasia.

Veure cartelleres de Cinesa Mataró Parc, Ocine Arenys i Foment Mataroní.


'Taxi a Gibraltar'
Dir.: Alejo Flah. Int.: Ingrid García Jonsson, Dani Rovira, Joaquín Furriel, José Manuel Poga...

TAXIAGIBRALTAR

Comèdia protagonitzada per Dani Rovira, Joaquín Furriel i Ingrid García-Jonsson i entre les productores que l'han tirat endavant hi ha Ikiru Films. 'Taxi a Gibraltar' narra la història de León Lafuente, Diego Manfredi i Sandra Sánchez, tres perdedors que emprenen un viatge delirant amb la promesa d'un carregament d'or perdut als túnels de Gibraltar.


'Escape Room'
Dir.: Will Wernick. Int.: Evan Williams, Annabelle Stephenson, Elisabeth Hower, Dan J. Johnson...

ESCAPEROOM (1)

Adam Robitel és el director d'aquest film nord-americà. 'Escape Room' és un thriller psicològic amb tocs de terror sobre uns estranys que es troben en una situació que està fora del seu control. Hauran d'utilitzar el seu enginy per trobar les pistes o morir. Entre el repartiment hi ha els actors, Taylor Russell, Deborah Ann Woll, Logan Miller, Tyler Labine, Jay Ellis, Nik Dodani, Adam Robitel i Kenneth Fok. 


'El niño que pudo ser rey'
Dir.: Joe Cornish. Int.: Rebecca Ferguson, Tom Taylor, Patrick Stewart, Rhianna Dorris...

ELNIÑOQUEPUDOSERREY (1)

La pel·lícula 'El niño que pudo ser rey', del britànic Joe Cornish, transporta l'espectador a un món d'aventures i fantasia. Alex (Ashbourne Serkis) passa desapercebut fins que ensopega amb la mítica espasa Excalibur. Ara ha d'unir-se als seus amics i enemics per a formar un equip de cavallers i, al costat del llegendari mag Merlí (Patrick Stewart), enfrontar-se a la malvada Morgana (Rebecca Ferguson). Amb el futur en joc, Alex haurà de convertir-se en el gran líder que mai va somiar ser.


'Contemplación (Notes on Blindness)'
'Contemplación' és una pel·lícula anglesa dirigida per Peter Middleton i James Spinney. L'any 1983, després de dècades de deteriorament progressiu, l'escriptor i teòleg John Hull es va quedar cec. Això va causar una gran commoció en la seva vida i va començar a documentar les seves experiències en cintes d'àudio. Després de la seva publicació, els diaris de John van ser definits per l'autor i neuròleg Oliver Sacks com "una obra mestra... El relat més precís, profund i bell sobre la ceguesa que he sentit mai".


'El Gordo y El Flaco (Stan & Ollie)'
La comèdia dramàtica 'El Gordo y El Flaco (Stan & Ollie)', dirigida per Jon S.Baird, se centra en la història de Laurel (Steve Coogan) i Hardy (John C. Reilly), el duo de comèdia més famós del món. Intenten reviure les seves carreres cinematogràfiques mentre s'embarquen en una maratoniana gira teatral per la Gran Bretanya de postguerra.


'Maya'
El drama francès 'Maya' de Mia Hansen-Løve se situa al desembre de 2012. Després de quatre mesos de captivitat a Síria, dos periodistes francesos són alliberats. Gabriel (Roman Kolinka), el més jove, té poc més de 30 anys. Després de passar revisions mèdiques i respondre a moltes preguntes, pot estar amb la seva família i la seva parella. Transcorren unes setmanes, i incapaç de trobar un rumb, decideix anar a Goa, on va créixer. Allà coneixerà la Maya (Aarshi Banerjee).


'Mirai, mi hermana pequeña'
Film d'animació japonès dirigit per Mamoru Hosada i nominat a l'Oscar a millor pel·lícula d'animació, 'Mirai, mi hermana pequeña' explica la història d'en Kun, un nen mimat i consentit de quatre anys que els seus pares deixen de donar-li atenció quan neix la seva germana Mirai. Kun comença a sofrir situacions a casa que mai havia viscut, però llavors, la versió adolescent de la seva germana viatja en el temps des del futur per a viure al costat de Kun una aventura extraordinària més enllà de l'imaginable.


'Yomeddine'
La comèdia dramàtica, que arriba des d’Egipte, 'Yomeddine', narra les aventures de Beshay, un noi que mai ha sortit de la colònia de leprosos on el van abandonar quan era un nen. Després de la mort de la seva dona, decideix agafar les seves poques pertinences i va a buscar les seves arrels al costat d'Obama, un jove orfe que s'uneix a ell en el camí. Beshay creua Egipte a la recerca d'una família i uns orígens plantant-li cara al món i superant totes les dificultats però també gaudint dels bons moments que li ofereix el viatge.