El títol que s’emportarà el protagonisme a la cartellera a partir de divendres és ‘Joker’, l’aproximació de Todd Phillips al fosc personatge de la factoria DC, i etern enemic de Batman.

Veure cartelleres de Cinesa Mataró Parc, Ocine Arenys i Foment Mataroní.


'Joker'
Dir.: Todd Phillips. Int.: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro, Frances Conroy...

JOKER (1)

Joaquín Phoenix interpreta el Joker en un film dirigit per Todd Phillips, que mostra per primera vegada els orígens de l’arxienemic per excel·lència de Batman. La història segueix de prop la vida d’Arthur Fleck, un home amb problemes psiquiàtrics que viurà una sèrie d’esdeveniments que faran que es converteixi en un dels grans malvats de DC Comics. El Príncep Pallasso del Crim es creuarà en el camí de Thomas Wayne i s’acostarà al seu fill, el futur Cavaller Fosc en la seva versió jove..


‘El crack cero’
Des del 2012 que José Luís Garci no dirigia al cinema. ‘El crack cero’ no només suposa el seu retorn a la gran pantalla (el 2013 afirmava en una entrevista que no tornaria a dirigir més), sinó la represa del personatge de Germán Areta, que va interpretar Alfredo Landa en les dues pel·lícules homònimes del director als anys 80. Rodada en blanc i negre, la pel·lícula retorna al Madrid dels anys 80 amb una nova trama d’investigació policíaca.


‘La directora de orquesta’
La cinta ‘La directora de orquesta’ és un biopic d’Antonia Brico (encarnada per Christianne de Brujin), que es va convertir en la primera directora de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i també de la de Nova York. La cinta repassa la trajectòria vital de la pianista i directora holandesa, des que va emigrar amb els seus pares cap als Estats Units i fins a triomfar en un món d’homes, amb totes les dificultats i proves que va haver de superar.


‘Una pequeña mentira’
Basada en el còmic ‘Dream Team’, de l’espanyol Mario Torrecillas, s’estrena als cinemes ‘Una pequeña mentira’. La pel·lícula francesa de Julien Rappeneau i protagonitzada per François Damiens (‘La família Bélier’) mescla la comèdia i el drama per explicar la història de la mentida dita per un adolescent per por a decebre, i tot el que desencadena.


‘Amazing Grace’
Arriba als cinemes el muntatge de les imatges inèdites dels dos concerts d’Aretha Franklin que el cineasta Sydney Polllak va gravar fa cinquanta anys en una església de Los Ángeles. El material no s’havia publicat mai, primer perquè el director va gravar les imatges amb so directe i sense sincronitzar imatge i àudio, i després perquè la pròpia cantant no ho havia autoritzat. Després de la seva mort, l’any 2018 la família va autoritzar la distribució d’‘Amazing Race’.


‘Varados’
L’altra estrena documental de la setmana és ‘Varados’. La seva directora, Helena Taberna, amb una llarga trajectòria de films documentals de temàtica política i social com ‘Yoyes’ (2000),’ La buena nueva’ (2009) o ‘Acantilado’ (2016). ‘Varados’ va inaugurar la darrera edició de la secció Zinemira (de cinema basc) al Festival de Sant Sebastià, amb la seva aproximació a la vida quotidiana d’una sèrie de refugiats de llarga durada que esperen residència o destinació a Grècia.

L’animació, en català
D’altra banda, la cartellera es renovarà divendres amb dos títols que s’estrenen en català en diverses sales catalanes. Es tracta de dos films d’animació. D’una banda, ‘El rei ruc’, i de l’altra, ‘Tabaluga i la princesa de gel’.
La primera és una cinta paquistanesa que planteja les eleccions successòries del Rei Lleó, que ha decidit jubilar-se. Tot plegat és una excusa per donar credibilitat al seu successor. Però en Mangu, un humil ruc, acabarà sent el candidat del poble i també víctima de la manipulació de la consellera del rei Miss Fina, que vol evitar que el candidat oficialista prengui el relleu del rei per, així, poder controlar ella el tro a través d’un candidat alternatiu.
‘Tabaluga i la princesa de gel’, al seu torn, és un film alemany d’animació sobre l’amor entre Tabaluga i la princesa Lilli, i la seva aventura per salvar el món del malvat Home de les Neus. La pel·lícula està rodada en 3D.