‘El Documental del Mes’ torna a Mataró el proper dimecres 9 amb ‘Womanhood’, una reflexió personal sobre l’ablació dirigida per Beryl Magoko, una cineasta kenyana que va patir la Mutilació Genital Femenina quan era una nena.

Dimecres 9, a les 19h al Cafè de Mar (c/ Sta. Rita, 1). Preu: 3 €

El film narra la història de Beryl Magoko, una nena de 10 anys que creixia en un poble rural de Kenya i pensava que totes les nenes del món havien de ser “circumcidades” a través de la Mutilació Genital Femenina (MGF), com un simple ritual de pas de la infantesa a la vida adulta i, sobretot, d’acceptació dins de la seva comunitat. Ningú la va advertir del patiment físic i emocional que això li suposaria en el futur. Avui dia, la Beryl, directora del documental, sap que la cirurgia reconstructiva és una possibilitat real amb què podria recuperar el que un cop va perdre, però no està segura si l’ajudarà a sentir-se millor.

“Womanhood” és un viatge emocional a cavall entre Alemanya i Kenya, en què Magoko comparteix les seves sensacions més íntimes, profundes i silenciades amb altres dones víctimes de la MGF i, per primera vegada, també ho fa amb la seva mare.