Veure cartelleres de Cinesa Mataró Parc, Ocine Arenys i Foment Mataroní.


'Como la vida misma'
Dir.: Dan Fogelman. Int.: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Mandy Patinkin...

comolavidamisma

Will (Oscar Isaac) i Mary (Olivia Wilde) es coneixen en una festa universitària i ràpidament s'enamoren. A partir d'aquí, començarà una història d'amor multigeneracional que abasta dècades i fins i tot diversos continents, començant pels carrers de Nova York fins a arribar a Espanya. Tot això connectat per un únic esdeveniment que creuarà les vides de diverses persones.


'Silvio (y los otros)'
El guanyador de l'Oscar per 'La gran belleza', Paolo Sorrentino, s'endinsa en la polèmica figura de l'empresari i polític italià, Silvio Berlusconi. Qui encarna la figura del que va ser primer ministre a Itàlia és l'actor Toni Servillo, guanyador del premi Donatello per 'La gran belleza' i protagonista d''Il Divo', ambdues de Sorrentino. Interpreta un Berlusconi en decadència a principis dels 2000 amb acusacions de corrupció i de connexions amb la màfia. L'acompanya en la trama Sergio Morra (Riccardo Scamarcio), un home ambiciós que busca donar un salt amb els seus negocis a base d'acostar-se a l'home més poderós d'Itàlia. A través de festes, extravagàncies i excés, Morra intenta cridar l'atenció d''Il Cavaliere'. Completen el repartiment Elena Sofia Ricci, Kasia Smutniak, Fabrizio Bentivoglio i Anna Bonaiuto.


'El Collar Rojo'
Thriller francès del director Jean Becker, basat en la novel·la homònima de Jean-Christophe Rufin, ambientada a la Primera Guerra Mundial. Coincidint amb el centenari de la finalització del conflicte, Becker teixeix una història en la que un gos, que borda dia i nit davant la porta d'un quarter, espera que el seu amo, un heroi de guerra, sigui jutjat pels seus crims. Qui ho fa és un jutge aristòcrata que dubta dels seus principis com a conseqüència de la guerra. François Cluzet, Nicolas Duvauchelle i Sophie Verbeeck són els protagonistes d'aquest drama. 


'Juliet, desnuda'
Es tracta de l'adaptació de la novel·la de Nick Hornby 'Juliet, desnuda' de l'any 2010, del mateix autor que ja va inspirar pel·lícules com ‘Alta fidelidad’ o ‘Un niño grande’. Dirigida per Jesse Peretz i amb guió d'Evgenia Peretz i Jim Taylor, aquesta comèdia segueix la història d'una parella d'uns 40 anys que tem que el pas del temps dilueixi la passió que sentien. Això li preocupa especialment a ella, l'Annie (Rose Byrne), mentre que el seu marit Duncan (Chris O’Dowd) concentra tota l'atenció en Tucker Crowe (Ethan Hawke), un músic americà que va desaparèixer després de publicar l'exitós àlbum 'Juliet'. 


'La gracia de Lucía'
Comèdia italiana del director Gianni Zanasi que s'endinsa en l'intent de Lucía per trobar l'equilibri a la seva vida davant els dilemes que se li presenten. Problemes econòmics amb una filla adolescent, una relació amorosa complicada, i la seva carrera com a topògrafa. És en l'àmbit professional on se li presenta el dilema més gran. Detecta inexactituds en l'ambiciós projecte per a l'ajuntament en el que estan immersos des de l'estudi d'arquitectura on treballa. Es debat entre callar, per por a perdre la feina, o fer-ne front recolzant-se amb l'església per salvar els riscos geològics de la vall on ha crescut. Alba Rohrwacher, una de les promeses del cine italià, encarna Lucía.


'Razzia'
El cineasta amb més projecció internacional del Marroc, Nabil Ayouch ('Much Loved', 'Los caballos de Dios') dirigeix aquest film francès que guionitza conjuntament amb Maryam Touzani. Touzani forma part també del repartiment, juntament amb Arieh Worthalter ('Marie Curie: El valor del conocimiento'), Amine Ennaji ('La piedra de la paciencia'), Abdelilah Rachid o Abdellah Didane. Cinc històries s'entrelliguen barrejant present i passat, els protagonistes dels quals s'enfronten a una societat que no els permet viure com voldrien. Un mestre és obligat a ensenyar llengua berber a la serralada de l'Atles, un noi homosexual és menyspreat pel seu entorn o una dona pateix les maneres de pensar tradicionals del seu marit. 


'La quietud'
L’argentí Pablo Trapero dirigeix l'argentina 'La quietud'. Dues germanes es retroben després de molt temps d'estar separades. Una torna pel delicat estat de salut del seu pare, mentre que l'altra pretén que res ha canviat. Amb la seva mare, les tres es veuran obligades a reconstruir el passat i enfrontar-se als desafiaments que van apareixent en el present.