L'aclamat director català J. A. Bayona estrena aquest divendres –doblada al català- 'Jurassic World: el regne caigut', la darrera entrega d'una de les sagues més icòniques del cinema. En la seva presentació a Madrid, el director de 'El orfanato', 'Lo imposible' i 'Un monstre em ve a veure' va explicar que en el film hi ha l'ADN de pel·lícules anteriors però que també hi és present la seva petjada personal. "Donarem al públic el que vol però no el que espera, aquest és el repte", va assegurar. Així mateix, 'Shootball', el documental de Fèlix Colomer sobre el cas dels Maristes que va passar pel DocsBarcelona, s'estrena aquest divendres als cinemes Maldà de Barcelona i Imperial de Sabadell. També s'estrena 'Petitet', el film inaugural del DocsBarcelona 2018, dirigida per Carles Bosch en sales de Barcelona, Girona, Lleida i Badalona.

Veure cartelleres de Cinesa Mataró Parc, Ocine Arenys i Foment Mataroní.


'Jurassic World: el regne caigut'
Dir.: J.A. Bayona. Int.: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Ted Levine...

JURASSICWORLD

A 'Jurassic World: el regne caigut' es veuran els dinosaures fora del seu parc temàtic. Després del caos creat per la fuga de l'intel·ligent Indominus Rex al parc de Illa Nubla, aniran, per primera vegada, fora de les fronteres del parc d'atraccions.
Bayona va reconèixer en roda de premsa a Madrid que ha tingut llibertat creativa i que el productor de la pel·lícula i creador de l'univers dels dinosaures, Steven Spielberg, va quedar molt satisfet. Segons va explicar, li va dir que l'ha "transportat" al film original (de 1993) i que ha "aprofundit" en aquell record. "Mai ningú m'ha tallat les ales, començant per Spielberg que sempre m'ha empoderat i m'ha fet sentir que jo era el responsable", va apuntar. Bayona va defensar la feina feta pels seu equip (molts dels quals ja han treballat amb ell en anteriors pel·lícules). "No està malament treure pit, tenim molt de talent al país", va subratllar.
La pel·lícula manté alguns dels ingredients típics de la saga i també conserva els protagonistes: Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. A més, la pel·lícula ha comptat amb el guió de Colin Trevorrow, director de la primera entrega. Tot i això, Bayona ha defensat que no va tenir cap inconvenient en sumar a l'equip bona part dels seus col·laboradors fidels, que l'han acompanyat en d'altres projectes anteriors com 'Lo impossible' o 'El orfanato'. 


'Petitet'
El nou documental de Carles Bosch, director 'Bicicleta, cullera, poma' i nominat a l'Oscar l'any 2003 per 'Balseros', segueix el músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d'un dels 'palmeros' de Peret, en el seu periple per portar a la rumba catalana als escenaris d'un gran teatre. Tot i les dificultats, que se sumen a la seva estranya malaltia que pateix, Petitet va fer una promesa a la seva mare abans de morir i aquesta promesa comença a prendre forma quan aconsegueix reunir a una banda de músics gitanos per intentar tocar junt a una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu. Bosch ha dit que "perpetuar la memòria dels pares és fantàstic", així com "perpetuar la música del teu barri i de la teva gent, que ha sigut l'orgull per a tot un poble". 'Petitet' és una producció de Lastor Media i Turkana Films en coproducció amb TV3. 
El documental arrenca en el moment en què Petitet anuncia als seus pròxims que crearà una banda multitudinària banda rumbera, que seran acompanyats per una orquestra simfònica, i que intentaran actuar en un gran teatre. Petitet s'enfrontarà a diverses dificultats com la falta de diners i de contactes a les institucions, així com l'estranya malaltia que pateix, la miastènia gravis, que l'obliga a ingressar cíclicament a l'hospital. 


'Shootball'
S'estrena als cinemes Maldà de Barcelona i Imperial de Sabadell el documental 'Shootball' de Fèlix Colomer, un treball d’investigació sobre la trama d'abusos sexuals que es va conèixer com el 'cas Maristes', que va fins i tot més enllà, ja que, com va explicar en una entrevista a l'ACN, és també "la història de Manuel Barbero, que és el pare que va destapar el cas Maristes, i Joaquín Benítez, l'exprofessor de gimnàstica dels Maristes de Sants-Les Corts, que és el pederasta qui va abusar del seu fill". Segons Colomer, "tenen dues històries semblants des de la infància i s'han trobat en el mateix camí un com heroi i l'altra com a diable". 
El llargmetratge, que va passar pel DocsBarcelona, conté les confessions de tots els implicats. Colomer va dir que "era molt important que hi sortís la màxima gent possible a cara descoberta i no només el pederasta, sinó les víctimes. Sempre estem acostumats a veure cares pixelades i sembla que no li pugui passar al teu fill". Al documental hi apareixen fins a quatre víctimes a cara descoberta i és, segons el director, "el que dona més força al relat, al veure les conseqüències i el trauma que va tenir en ells l'abús".


'En tiempos de luz menguante'
La comèdia dramàtica 'En tiempos de luz menguante' dirigida per Matti Geschonneck està protagonitzada per Bruno Ganz amb altres actors com Alexander Fehling, Sylvester Groth, Angela Winkler i Pit Bukowski. Wilhelm (Bruno Ganz) és un alt càrrec del Partit Comunista a la República Democràtica Alemanya que celebra els seus 90 anys rodejat de la família, veïns i antics companys del partit. Tot el món li entrega flors i li dedica discursos com si res anés malament en el món exterior, però és la tardor de 1989 i tot està canviant. Kurt, el fill de Wilhelm, no s'atreveix a dir-li al seu pare que el seu net Sascha, acaba de desertar a l'Alemanya Occidental.


'Indiana'
Després del seu pas pel Festival de cinema de Sitges, Toni Comas estrena 'Indiana'. Dos vells amics, Michael i Josh, coneguts com el grup paranormal The Spirit Doctors, es dediquen a ajudar gent amb problemes paranormals, fins que un dia d'estiu s’enfronten a un cas que els farà qüestionar-se la naturalesa de les seves creences. Entre altres actors hi apareixen Gabe Fazio, Bradford West, Stuart Rudin i Noah McCarty-Slaughter. 


'Salyut-7, héroes en el espacio'
La pel·lícula russa 'Salyut-7, héroes en el espacio' dirigida per Klim Shipenko. El film se situa a l'any 1985, quan l'estació soviètica no tripulada Salyut-7 és un orgull per a la industria espacial de la URSS. De cop i volta, es perd la comunicació amb el centre de control. La possible caiguda de l'estació pot acabar en catàstrofe i dos astronautes són enviats per a accedir a l'estació i descobrir què ha passat en una arriscada missió sense precedents. 


'Normandía al desnudo'
L'aclamat actor francès François Cluzet és el protagonista de la comèdia 'Normandía al desnudo' dirigida per Philippe Le Guay. Els ramaders de Mêle-sur -Sarthe, un petit poble de Normandia, s'han vist afectats per la crisi agrícola. El seu alcalde, Georges Balbuzard (François Cluzet), busca la manera que el seu poble es faci escoltar per salvar-lo. Per casualitat, Blake Newman, un famós fotògraf especialitzat en nus en massa, passa per la zona i Balbuzard veu l'oportunitat de cridar l'atenció. Tindrà la difícil tasca de convèncer tot el poble perquè es despulli per una bona causa.


'Marguerite Duras. París 1944'
L'actriu també francesa Mélanie Thierry protagonitza 'Marguerite Duras. París 1944' dirigida per Emmanuel Finkiel. Al trobar dos vells quaderns en una caixa oblidada, Marguerite Duras recorda el seu passat que la porta fins la França ocupada pels nazis l'any 1944. Jove i brillant escriptora, la protagonista va participar en la Resistència junt amb el seu marit Robert Antelme. Ell va ser deportat per la Gestapo i la protagonista s'embarca en una lluita desesperada fins el final de la guerra. 


'Beyond beyond'
La cinta d'animació sueca 'Beyond beyond', dirigida per Esben toft Jacobsen, arriba a la gran pantalla doblada en català i és la història d’un noi que cerca una cosa impossible. Un conill adolescent que encara no entén les regles de la vida i que ha de lluitar contra les forces més poderoses. Això li servirà com a aprenentatge de vida.


'El fútbol o yo'
Aquesta setmana s'estrena la comèdia argentina 'El fútbol o yo' de Marcos Carnevale. Pedro (Adrián Suar) és un fanàtic del futbol, sense distinció de club, camiseta, bandera ni nacionalitat. Està casat amb la Verónica (Julieta Díaz), des de fa 20 anys, amb qui té dues filles adolescents. Tot i això, la seva obsessió va anar minant tots els espais i, principalment, els seus afectes. Un dia, es troba separat de la seva dona, lluny de les seves filles i acomiadat de la feina, i es reconeix com un addicte al futbol.