Arriba a la gran pantalla la tercera entrega de la saga 'Annabelle', el thriller dirigit per Gary Dauberman 'Annabelle vuelve a casa'. També arriben a la cartellera tres estrenes més: 'La vida sense la Sara Amat', el fiml de Laura Jou que tan bona rebuda va tenir al Bcn Film Fest; el remake de ‘Los muchachos de antes no usaban arsénico’ amb la participació de Clara Lago; i la comèdia protagonitzada per Carmen Machi 'Lo nunca visto'.

Veure cartelleres de Cinesa Mataró Parc, Ocine Arenys i Foment Mataroní.


‘Anabelle vuelve a casa’
Dir.: Gary Dauberman. Int.: Emily Brobst, Patrick Wilson, Mckenna Grace, Vera Farmiga...

ANNABELLEVUELVEACASA

‘Anabelle vuelve a casa’ és el tercer ‘spin-off’ de ‘Expediente Warren’, centrada en la diabòlica nina, i dedicada a la memòria de Lorraine Warren, morta aquest 2019. Gary Dauberman és el director de la pel·lícula de terror en què els ‘dimoniòlegs’ Ed y Lorraine Warre intenten infructuosament que la nina Annabelle no surti de la vitrina on l’han tancat. 


‘La vida sense la Sara Amat’
Dir.: Laura Jou. Int.: Isaac Alcayde, Joan Amargós, Pau Escobar, Francesca Piñón....

lavidasenselasara

‘La vida sense la Sara Amat’ arriba als cinemes amb els joves actors Maria Morera, que dona vida a la Sara Amat, una noia que desapareix una nit d'estiu, i Biel Rossell, interpretant el seu còmplice, en Pep. La cinta està ambientada als anys 80, a partir d'una novel·la que la directora Laura Jou va qualificar de "meravellosa" en una entrevista recent a l’ACN. És per això que no li ha estat difícil "agafar l'esperit" del text i transformar-lo en imatges, sumat al fet que comparteix edat amb el seu autor, Pep Puig, cosa que ha ajudat a transferir l'esperit i estètica dels anys 80, quan aquests eren joves.


‘El cuento de las comadrejas’
Dir.: Juan José Campanella. Int.: Graciela Borges, Oscar Martínez, Luis Brandoni, Clara Lago...

elcuentodelascom

En la seva nova pel·lícula, Juan José Campanella fa un homenatge al cinema clàssic amb una versió del film ‘Los muchachos de antes no usaban arsénico’. Protagonitzada per Graciela Borges, Óscar Martínez, Luis Brandoni, Marcos Mundstock, Nicolás Francella y la catalana Clara Lago, la pel·lícula retrata la societat a través dels ulls d’una gran actriu de l’època daurada del cinema, un actor també veterà, un guionista frustrat i un vell director. Tots ells conviuen tranquil·lament en una vella mansió, fins que una parella de joves arriba amb la intenció de prendre’ls tot allò pel què han lluitat durant anys. 


'Lo nunca visto'
Dir.: Marina Seresesky. Int.: Carmen Machi, Pepón Nieto, Kiti Mánver, Jon Kortajarena...

LONUNCAVISTO

Carmen Machi és la protagonista destacada de la comèdia ‘Lo nunca visto’. Marina Seresesky dirigeix aquesta pel·lícula ambientada en un imaginat poble en decadència (Fuentejuela de Arriba) sacsejat per l’arribada d’un grup de subsaharians. Els nous habitants desitgen quedar-s’hi, i els veïns, veuen en ells l’oportunitat de revitalitzar un poble deprimit i amb risc de desaparèixer per falta de gent. 


‘Diego Maradona’
Asif Kapadia s’endinsa en aquesta ocasió en la vida d’èxits i polèmiques de Diego Armando Maradona. El documental ‘Diego Armando’ es va estrenar fora de concurs al darrer Festival de Cannes, i segueix l’estela dels seus films anteriors ‘Senna’ i ‘Amy’, aquest últim guanyador de l’Oscar al millor documental l’any 2016. 


‘An accidental Studio’
L’altre documental que s’estrena aquesta setmana és ‘An accidental Studio’. La cinta és un treball sobre la productora de cinema fundada per Jorge Harrison, ‘Handmade films’. La mítica ‘La vida de Brian’, de Monthy Python, va ser el trampolí de la productora amb la qual l’ex Beattle ha impulsat altres títols destacats com ‘Los héroes del tiempo’, de Terry Gillian ‘Withnail & I’, de Bruce Robinson, o ‘Mona Lisa’, de Neil Jordan. 


‘Bellezonismo’
L’altra comèdia espanyola que s’estrena divendres és ‘Bellezonismo’, de Jordi Arencón. Un film “d’humor relatiu”, com resa la mateixa promoció de la pel·lícula, en què dos pilots de rally aterren sense voler-ho en una mansió habitada per una cinquantena de dones joves de bellesa escultural. L’indret resulta ser un ‘Centre de tecnificació de la bellesa’, un lloc on es busca perfeccionar el físic que té aires de secta. Un dels protagonistes intentarà treure d’allà una de les noies. 


‘Genesis’
‘Genesis’ es va proclamar guanyadora de la darrera Seminci de Valladolid. Es va endur l’Espiga d’Or del Festival (millor pel·lícula) i també els guardons al millor director, Philippe Lesage, i al millor actor, Théodore Pellerin. La pel·lícula aborda les turbulències que comporta el primer amor a través de la vida de tres adolescents. Mentre en William s’enamora en secret del seu millor amic, la seva germanastra Charlotte deixa la seva parella per sentir-se més lliure. La gènesi d’aquestes històries es troba en uns campaments d’estiu.


‘Serenity’
A ‘Serenity’, de Steven Knight, comparteixen protagonisme Matthew McConaughey i Anne Hathaway. Ell és un capità de vaixell que viu en una petita illa del Carib. La seva vida relaxada s’acaba quan apareix la seva ex dona, qui li demana ajuda (venjança) contra el seu actual marit, un maltractador. 


‘Un amor impossible’
Film francès de Catherine Corsini. A finals dels 50, Rachel, una modesta oficinista d’una petita ciutat de Chateauroux, coneix en Philippe, un jove de família burgesa. D’aquest enamorament neix Chantal, però Philippe es nega a casar-se fora del seu cercle social. Així, la mare haurà de pujar tota sola la seva filla, ja que el pare es desentén de totes dues. 


‘Wild Rose’
La pel·lícula de Tom Harper explica la història d’una jove músic de 23 anys (interpretada per Jessie Buckley) que vol sortir de Glasgow per triomfar com a cantant de country. Acaba de sortir de la presó i té dos fills petits als quals ha de mantenir. La seva mare s’oposa a les aspiracions de la protagonista, però ella haurà de decidir quin camí tria quan se li presenta la oportunitat de prosperar en el món de la música. 


‘Qué León (Una vaina loca)’
Aquesta comèdia de la República Dominicana de Frank Peroso narra la història d’amor entre Nicole i José Miguel. Comparteixen cognom (León), però no classe social, la qual cosa dificulta el seu enllaç. S’enamoren, però els seus pares s’oposen a la relació i així es dona peu a una sèrie de situacions còmiques i on preval el seu amor.