La pel·lícula del director James Grey 'Ad Astra' compta amb un repartiment d’estrelles com Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Donald Sutherland o Ruth Negga. ‘Downtown Abbey’ és l’adaptació a la gran pantalla de la sèrie televisiva britànica homònima. ‘Cegado por la luz’ (‘Blinded by the light’) és un film basat en ‘Saludos desde Bury Park’, les memòries del periodista Safraz Manzoor, ciutadà britànic d’ascendència paquistaní. 'Ghostland' és una pel·lícula de terror clàssic del director Pascal Laugier. I 'Manou' és una pel·lícula d’animació alemanya que explica la història d'una petita oreneta que, després d’un incident, és criada per una parella de gavines.

Veure cartelleres de Cinesa Mataró Parc, Ocine Arenys i Foment Mataroní.


‘Ad Astra’
Dir.: James Gray. Int.: Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland...

ADASTRA (1)

L’astronauta Roy McBride (Brad Pitt) viatja als límits exteriors del sistema solar per trobar el seu pare, perdut en una missió d’anys enrere, per mirar de desxifrar un misteri que amenaça la supervivència de la Terra. La seva aventura desvetllarà secrets que desafien la naturalesa de l’existència humana i el lloc de la nostra espècie al cosmos.


‘Downton Abbey’
Dir.: Michael Engler. Int.: Michelle Dockery, Phyllis Logan, Allen Leech, Maggie Smith...

DOWNTON ABBEY

El film no condensa la trama de les sis temporades estrenades entre 2010 i 2015 sinó que planteja una continuació. Al film, la família d’aristòcrates Crawley (habitants de l’abadia de Downton) i el servei (igualment protagonista) es preparen per un moment crucial: la visita del rei i la reina d’Anglaterra. L’anunci de la visita reial i els frenètics preparatius agiten les vides d’uns i altres. La cinta està protagonitzada pel mateix repartiment d’actors i actrius de la sèrie original, i el guionista és també el de la ficció televisiva, Julian Fellowes, el seu creador.


‘Cegado por la luz’
Dir.: Gurinder Chadha. Int.: Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Aaron Phagura...

CEGADOPORLALUZ

Javed és un adolescent a la ciutat anglesa de Luton. Javed escriu poesia com a via escapatòria a la intolerància de la seva ciutat natal i també a la intolerància del seu pare envers la seva forma de vida. Un dia un company de classe li fa escoltar la música de Bruce Springsteen, i el jove troba en les lletres del ‘Boss’ grans paral·lelismes amb la seva vida de jove de classe treballadora. A partir d’aquí, el protagonista deixarà anar els seus somnis reprimits i aprendrà a expressar-se amb la seva pròpia veu.


‘Ghostland’
Dir.: Pascal Laugier. Int.: Crystal Reed, Mylène Farmer, Anastasia Phillips, Emilia Jones...

GHOSTLAND (1)

‘Ghostland’ ha trigat gairebé un any a estrenar-se als cinemes després que participés en la secció oficial del darrer Festival de Sitges, la tardor del 2018. En aquesta pel·lícula de terror clàssic, el director Pascal Laugier fa de la casa heretada per una mare i les seves dues filles l’escenari dels terrorífics esdeveniments. Setze anys després de l’herència, les tres dones es tornen a reunir a la casa, l’una convertida en una novel·lista d’èxit i l’altra, víctima de desequilibris mentals que ha viscut a la mateixa casa amb la mare durant tot aquest temps. En el moment de trobar-se novament es desencadena una onada de terribles esdeveniments.


‘Manou’
Dir.: Christian Haas, Andrea Block.

MANOU

Aquesta pel·lícula d’animació alemanya explica la història de la Manou, una petita oreneta que, després d’un incident, és criada per una parella de gavines. L’oreneta creix pensant que és una més de la família fins que descobreix que mai serà acceptada com a tal. Per això, després de diversos intents, decideix fugir per conèixer ocells de la seva mateixa espècia. Molt aviat un problema de gran magnitud farà que orenetes i gavines hagin de treballar juntes per un mateix objectiu, i en aquest moment Manou esdevindrà en el protagonista que mai havia pogut ser.


'Misión Katmandú’
Un segon títol d’animació que arriba als cinemes aquest divendres és ‘Misión Katmandú’, en aquest cas una producció canadenca. A la pel·lícula, la Nelly és una detectiu novell i en Simon un investigador científic que treballaran junts en una aventura esbojarrada per provar l’existència del Monstre de les Neus. Per fer-ho, segueixen el diari d’un explorador desaparegut que conté la ubicació de l’amagatall secret del Yeti.