Els Capgrossos han aconseguit aquest diumenge el seu primer castell de 9 de la temporada, en el marc de la jornada castellera de Les Santes. En la seva diada més important de l'any, els mataronins han aconseguit descarregar el 3 de 9 amb folre. Sota una forta calor a la plaça de Santa Anna, els mataronins també han aconseguit el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre, i a més han carregat el pilar de 7.

Una actuació una mica més modesta que en els darrers dos anys pels Capgrossos a la seva Diada, ja que al contrari que en 2017 i 2018, no han assolit cap gamma extra. El 5 de 8 ha estat el segon que assolien enguany, i l'han descarregat amb solidesa i tranquil·litat. El 3 de 9 ha arribat en segona ronda i tot i que s'ha bellugat en la pujada, l'han acabat aconseguint. Els mataronins s'havien proposat la 'tripleta màgica' per Santes (5 de 8, 3 de 9 i 4 de 9) però finalment en tercera ronda han optat per una construcció més modesta, la torre de 8 amb folre. En la ronda de pilars, els blaus han intentat el pilar de 7, que tan sols han aconseguit carregar. 

foto 3530084

Pel que fa a les dues colles convidades, els castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, han dut a terme actuacions amb resultats molt similars. Per a les dues colles el castell més destacat ha estat la torre denou amb folre i manilles, construcció de gamma extra que ambdues han descarregat. També han fet el de 9 amb folre però no han pogut, en els dos casos, amb el 4 de 9 amb folre: els verds l'han carregat i els egarencs l'han acbat desmuntant.