La Fundació Iluro i ”la Caixa” presenten l’exposició "NOMBR3S de bona família", una mostra que analitza el procés d’invenció dels nombres, les seves diferents tipologies i la seva importància en la nostra vida diària. Produïda per ”la Caixa”, es va inaugurar dimarts, dia 11 i es podrà visitar fins al 31 de juliol a l’Ateneu de la Fundació Iluro. Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Pere Carles, president de la Fundació Iluro, així com representants de les diferents entitats que hi col·laboren van assistir a l'acte inaugural.

"Ens uneix un lligam històric que avui es referma amb la inauguració d’aquesta exposició”, va destacar Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, en el marc de la presentació. “Estem fermament compromesos amb la divulgació científica i cultural perquè la concebem com un motor de progrés”, va afegir.

La mostra proposa un recorregut per la història dels nombres, des dels naturals fins als complexos, i ofereix al visitant la possibilitat d’estar en la pell de l’home anumèric, obligat per la necessitat a inventar-se els nombres i, posteriorment, a perfeccionar-los per poder satisfer altres necessitats. Els nombres han acompanyat la humanitat des dels temps més primitius i continuen estant avui al servei del nostre progrés. Al llarg de cinc mil·lennis, diferents classes de nombres han anat sorgint per resoldre problemes cada vegada més creatius