Esport a l'aire lliure.
Esport a l'aire lliure.

Paula Sáez

Pautes per evitar l'augment de l’estrès durant la Covid-19

Gabinet de Psicologia Maresme detalla les pràctiques per evitar l’augment de l’estrès durant la pandèmia de la Covid-19

L’expansió de la Covid-19 està canviant els nostres plans i rutines en àmbits com la vida privada, l’oci i la feina, produint que molts de nosaltres no ens acabem d’acostumar a les noves mecàniques que s’estan implantant de cara a evitar que el virus s’expandeixi. Per començar, encara no sabem quan podrem tornar a viatjar amb tranquil·litat, un fet que afecta a un gran número de parelles i famílies que aquest estiu pensaven poder sortir del Maresme o dels seus llocs d’origen per poder gaudir d’unes necessàries vacances. Gabinet de Psicoologia Maresme dona consells per relativitzar i millorar aquesta situació.

En l’àmbit de la feina, moltes empreses han optat per aplicar el teletreball, una mesura per la qual molts no estaven preparats. Per aquest motiu, hem d’aprendre a seguir una sèrie de pautes per poder evitar l’augment de l’estrès durant aquesta situació que estem vivint i que, per ara, no té pinta d’acabar-se a curt termini.

Les restriccions de la Covid limiten moltes de les activitats preferides dels adolescents
Les restriccions de la Covid limiten moltes de les activitats preferides dels adolescents
 

Pautes per evitar l'augment de l’estrès

 1. Aprendre a separar la vida personal de la professional i dominar el teletreball: és una mesura difícil, ja que degut a la implantació de teletreball en moltes empreses i llars que no estaven preparades per al canvi, hi ha hagut molts treballadors afectats per horaris interminables, no disposar de les eines ni l’espai propi necessari per a poder dur a terme les funcions habituals amb normalitat i no poder separar la vida personal de la professional. Per tant, ara que han passat uns quants mesos i algunes empreses continuen amb el teletreball, hem de trobar la manera de poder disposar del nostre propi espai i poder realitzar les nostres funcions diàriament i sense impediments.
 2. Controlar els horaris de son: és un dels principals àmbits en el que l’estrès pot afectar, ja que si la nostra ment no és troba en harmonia és més que possible que afecti als nostres horaris de descans i no puguem conciliar la son de forma satisfactòria. Per aquest motiu, podem provar una sèrie de postures per dormir més adients per a aconseguir un descans reparador, prendre infusions relaxants abans d’anar al llit o consultar al nostre metge si veiem que la situació s’escapa de les nostres mans.
 3. Menjar bé i de forma sana: una altra de les mesures que hem de prendre si volem que el nostre cos es trobi sa i no enviï una resposta negativa al nostre cervell (cosa que produeix estrès i ansietat) és la de mantenir-nos ben alimentats. A la nostra web trobareu diversos consells per a cuinar plats healthy, productes de temporada i molt més de cara a poder disposar de diverses opcions un cop ens posem a cuinar a casa.
 4. Fer esport i mantenir-nos actius: és normal que durant el confinament haguem augmentat de pes degut a la falta d’activitat física i al fet de no haver pogut anar al gimnàs (ja que han estat tots tancats) ni tan sols sortir a córrer. Tot i això, ara que ens trobem en una fase de nova normalitat en la que poc a poc tot torna al seu curs habitual, és més que recomanable reprendre o iniciar una rutina d’exercicis setmanal que ens mantingui actius, de cara a poder evitar les conseqüències psicològiques i relacionades amb l’estrès que causa el sedentarisme.

Gabinet de Psicologia Maresme treballa en tots els camps de la psicologia per a totes les edats i està especialitzat en camps com l'ansietat en el lloc de treball. Ofereix assessorament específicen temps de Covid-19.

 • Pàgina web (link follow)
 • telèfon de contacte

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive