No sóc el primer mataroní, ni ben segur el darrer, en denunciar la incorrecta utilització del servei de la grua. Això ve a tomb d’un fet que vaig presenciar, no fa gaire, a la primera gran rotonda que tenim venint de Cabrera, un cop creuada la Riera d’Argentona, coneguda amb el nom de la ‘Meroil’. Era l’hora de dinar i davant la benzinera i el restaurant hi havia cotxes aparcats, com gairebé sempre en hores punta. Una veïna d’Amposta, veient un espai lliure, hi va deixar el seu per anar al restaurant. Tot i haver-hi altres cotxes, es va assegurar que no hi hagués cap senyal de prohibició que impedís aparcar-hi, i no el va veure perquè no n’hi havia cap.

Quan vam sortir de dinar el seu cotxe no hi era i l’etiqueta groga enganxada al voral li feia saber que el seu cotxe era al dipòsit municipal. A més un cop recuperat el vehicle, havent pagat és clar, va descobrir-hi un paperet de la policia municipal amb una multa de 200 euros. Que naturalment la podrà pagar amb un generós descompte del 50% sempre que no presenti cap recurs.

La meva reflexió és la següent: les normes d’obligat compliment s’han d’aplicar a tothom per igual. Entenc que els treballadors de la grua no tenien temps material d’endur-se els sis cotxes suposadament mal aparcats, entre ells el meu, perquè el dipòsit municipal queda a l’altre cap de la ciutat, però sí que els municipals de servei tenien temps de sobres de posar-nos la sanció de 200 euros a tots perquè si la Montse d’Amposta tenia el cotxe mal aparcat, nosaltres també. Això venint d’uns funcionaris públics és prevaricació o senzillament fer la feina mal feta, de forma maldestre, sense cap mena de sentit de la justícia ni de sentit comú.

La Montse, de moment, ja va pagar “el servei” de la grua i ara vol recórrer la sanció dels policies municipals, sabent que si perd l’haurà de pagar sencera, sense el “descompte” del 50%.  Estaria bé que algú amb responsabilitat a l’Ajuntament donés un tomb per la Meroil i contemplés aquest espai que no té cap prohibició i que compta amb una ratlla blanca pintada, deixant un espai suficient per estacionar-hi, sense entrebancar ningú, uns quants vehicles.